Op stap

Kleindiershow Winschoten met onder andere recordaantal sierduiven

- advertentie -

Winschoten/Noordbroek – De Winschoter Pluimvee- en Konijnenclub (W.P.K.C.) organiseert zaterdag 18 november haar jaarlijkse Kleindiershow Winschoten en omgeving. Helaas zijn vanwege de vogelgriep ook dit jaar geen kippen aanwezig, maar wel een recordaantal sierduiven. Daarnaast zijn er konijnen, cavia’s en oorspronkelijke duiven te zien.

- advertentie -

De W.P.K.C. ontvangt zaterdag 18 november voor haar jaarlijkse kleindiershow in MFC de Noordsuythoeve in Noordbroek 370 konijnen, sierduiven, oorspronkelijke duiven en cavia’s. De vogelgriep gooit nog steeds roet in het eten voor de (dwerg)hoenders en sier- en watervogels waardoor deze niet naar de show mogen komen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jan Dekker (ingezonden)

Keuring
De W.P.K.C. heeft voor haar leden voor de (dwerg)hoenders wel een keuring aan huis bij de fokkers georganiseerd. Twee keurmeesters hebben in totaal 69 hoenders en dwerghoenders gekeurd, maar helaas zijn deze niet tijdens de show te bewonderen. Wel vindt ‘s middags ook de prijsuitreiking voor de deelnemers aan de thuiskeuring plaats.

De laatste jaren merkt de W.P.K.C. dat er een gestage toename is van de inzending van sierduiven. Dit jaar zijn er een recordaantal van 201 sierduiven ingezonden en ook komen er steeds meer verschillende rassen. Zo is er een grote inzending van Duitse Modena’s, zijn er Dragoons te bewonderen en ook Oud Hollandse Kapucijnen. Voor de sierduivenliefhebber is het dus zeker de moeite waard een kijkje te gaan nemen.

(lees verder onder de foto)

- advertentie -
Foto: Jan Dekker (ingezonden)

Konijnenrassen
Naast de sierduiven zijn er verder verschillende konijnenrassen te bewonderen, een achttal cavia’s en vierentwintig oorspronkelijke duiven, zoals de bekende lachduifjes, diamantduifjes, parelhalsband tortels, maar ook minder bekende soorten als bronsvleugelduifjes, steenduifjes, Australische kuifduifjes, groenvleugelduifjes en Guinea duifjes.

- advertentie - 

In de loop van de middag zal het rad van fortuin draaien en zijn er vleesprijzen en in de laatste ronde als hoofdprijs een vleesschotel te winnen. Verder zullen in de loop van de middag de winnende dieren bekend gemaakt worden en zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jan Dekker (ingezonden)

Toegang = gratis
Bezoekers zijn zaterdag 18 november a.s. vanaf 13:00 uur welkom in MFC de Noordsuyythoeve, Schoolstraat 2 in Noordbroek. En zeker niet onbelangrijk in deze dure tijd de toegang is gratis!

Foto: Jan Dekker (ingezonden)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button