Algemeen

Feestelijke opening nieuwbouw Afeer

- advertentie -

Winschoten – Op donderdag 9 november vond de feestelijke opening plaats van de nieuwbouw van Afeer op de Winschoter Hogebrug in Blijham. In een vraaggesprek met de plaatsvervangend voorzitter van het bestuur van Afeer, de heer Ger Klein, vertelde directeur Johan van Dam over de nieuwbouw, maar ook over de werkwijze van Afeer en de betekenis van het sociaal ontwikkelbedrijf voor de regio.

- advertentie -

Tevens werd de link gelegd met de oude steenfabriek, die bijna een eeuw geleden op deze locatie werd gebouwd, en waarvan de monumentale fabriekspijp nog steeds fier overeind staat.

Na de openingshandeling zelf, een klap met de kop-van-jut, konden de bezoekers de nieuwe locatie op eigen gelegenheid verkennen onder het genot van een hapje en drankje. Ook waren er op verschillende plekken festivalacts, zoals een jongleur, marionet, acrobaat, zandkunstenaar en sneltekenaar, was er een lezing over de geschiedenis van de locatie en kon men een film over Afeer zien.

5-jarig bestaan
Naast de opening van de nieuwbouw, besteedde Afeer ook aandacht aan haar eerste lustrum. Sinds 2018 is Afeer het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde. Mensen die zelf niet of moeilijk aan een baan kunnen komen, worden door Afeer geholpen. Daarnaast organiseert Afeer dagelijks werk voor medewerkers met een arbeidsbeperking.

Afeer werkt mee aan een inclusieve arbeidsmarkt en is bruggenbouwer tussen overheid en bedrijfsleven. Het 5-jarig bestaan werd op 8 november ’s middags gevierd met een groot personeelsfeest op de nieuwe locatie.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button