Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

PLUS Giethoorn in Winschoten ontvangt het Super Supermarkt Keurmerk

- advertentie -

Winschoten – PLUS Giethoorn in Winschoten is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Sander Giethoorn ontving het keurmerk op 10 november 2023 in aanwezigheid van Erich Wünker, wethouder gemeente Oldambt.

- advertentie -

Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Lokaal en duurzaam ondernemen
Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Giethoorn en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek.

Deze enthousiaste ondernemer is o.a. gecertificeerd door zijn grote inzet op het thema lokale betrokkenheid vanwege de wijkgerichte service diensten in de winkel en het thema bewuste afvalreductie door o.a. regelmatig voedsel aan de Voedselbank te doneren. ‘Brood van gisteren’ wordt voor een kleine prijs verkocht, donaties aan een stichting voor minima en sinds kort is de ondernemer gestart met ‘Too Good To Go’, een groot succes. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria
PLUS Giethoorn in Winschoten is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, veilige omgeving, bewuste afvalreductie en slimme logistiek.

Bram de Jong, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Giethoorn is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.’

PLUS Giethoorn in Winschoten laat haar klanten graag profiteren van het behaalde keurmerk met een gratis PLUS kalender bij een besteding van minimaal 25 euro aan boodschappen.

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met PLUS Giethoorn in Winschoten hebben ruim 260 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button