Algemeen

Huisartsenpost Groningen matig bereikbaar

- advertentie -

Groningen – Wie op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft, staat in Groningen gemiddeld vier minuten in de wachtrij tot de dienstdoende huisartsenpost de telefoon opneemt. Alleen in de provincie Zeeland sta je korter in de wachtrij. Dit blijkt uit onderzoek van klantcontactbeheerder Interswitch.

- advertentie -

Met een gemiddelde wachttijd van vier minuten ligt Groningen drie minuten onder het Nederlands gemiddelde van zeven minuten.

In het onderzoek zijn alle Nederlandse huisartsenposten op drie verschillende zaterdagavonden gebeld. Aan de hand van deze uitkomsten is vervolgens van alle huisartsenposten de gemiddelde wachttijd berekend.

Provinciale verschillen
Op provinciaal niveau scoort Flevoland het slechtst met een gemiddelde wachttijd van 16 minuten. Ook in de provincies Noord-Brabant en Limburg ligt de gemiddelde wachttijd boven het Nederlandse gemiddelde van zeven minuten. Daarentegen bedraagt de gemiddelde wachttijd in Groningen en Utrecht vier minuten en is de wachttijd in Zeeland gemiddeld het kortst met slechts drie minuten.

Overige bevindingen
Een ander opvallend verschil tussen huisartsenposten is de informatievoorziening over de wachttijd. Zo krijg je bij sommige huisartsenposten te horen hoeveel bellers er nog voor je in de wachtrij staan, terwijl je bij andere huisartsenposten soms lang in de wacht staat zonder te weten hoe lang dit nog kan duren.

Ook valt op dat veel huisartsenposten aan de hand van een welkomstboodschap proberen barrières te creëren. Bijvoorbeeld door te zeggen dat zij voor zowel het gesprek als een eventueel bezoek kosten in rekening zullen brengen en te vragen vooraf je BSN-nummer in te voeren.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button