Weerbericht

Weekendweer: ronduit herfstachtig

- advertentie -

Landelijk – De Sinterklaasintocht verloopt na een droge start van de dag nat. ’s Middags is het 5 tot 8 graden en tegen de avond 7 tot 11 graden. Zondag wordt het 11 tot 15 graden met buien, maar ook droge perioden met zon.

- advertentie -

Regen na een koude en droge start
Zaterdagochtend start bewolkt, regionaal mistig, en behoorlijk koud met 1 tot 4 graden landinwaarts. In de loop van de ochtend trekt een regengebied vanuit het westen oostwaarts over het land. In het uiterste oosten blijft het mogelijk de hele ochtend nog droog, maar in de middag regent het overal. Hierdoor zal ook de intocht van Sinterklaas in Gorinchem regenachtig verlopen. Gedurende de middag krijgt de regen een buiig karakter, waardoor het soms flink door kan plenzen.

De zuidenwind neemt gedurende de dag toe naar matig boven land tot krachtig aan zee en brengt zachte lucht met zich mee. De temperatuur loopt geleidelijk op van 5 tot 8 graden rond het middaguur naar een maximumtemperatuur van 7 tot 11 graden die pas in de avond wordt bereikt. In de loop van de avond trekt de regen oostwaarts weg. Tijdens de nacht naar zondag is het zo’n 9 graden.

Zondag wisselvallig en zacht
De paraplu kan na een regenachtige zaterdag nog niet de kast in, want het wordt een wisselvallige dag met buien en droge perioden met af en toe zon. De (vrij) krachtige zuidwestenwind brengt nog zachtere lucht naar ons land: de temperatuur stijgt naar 11 of 12 graden in Groningen tot 14 graden in het zuiden en westen. Middagwaarden rond 10 graden zijn gebruikelijk voor de tijd van het jaar.

Na het weekend eerst nog wisselvallig
Maandag houdt het wisselvallige weerbeeld nog aan en is het een graad of 11. De wind is zuidwestelijk, maar dinsdag waait de wind meer uit noordelijke richtingen en wordt het minder zacht. Bovendien lijken de neerslagkansen tijdelijk af te nemen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button