Politiek

SP Oldambt sluit verkiezingscampagne af in Sint Vitusstraat als steunbetuiging tegen voorgenomen sloopplannen

- advertentie -

Winschoten – Vier dagen voor de verkiezingen sloot de SP in Oldambt de verkiezingscampagne officieus af met de bewoners aan de Sint Vitusstraat in Winschoten. Met een kop soep, een goed gesprek en vooral een goede sfeer gaf de partij afgelopen zaterdag de bewoners een steuntje in de rug op deze laatste zaterdag voor de verkiezingen.

- advertentie -

De SP in Oldambt ontvangt al langere tijd signalen van de bewoners aan de Sint Vitusstraat in Winschoten. Er liggen sloopplannen voor deze karakteristieke straat in het zuiden van de stad. De bewoners zijn inmiddels een petitie gestart die de gemeente oproept om de sloopvergunning aan woningstichting Acantus in te trekken en in plaats daarvan deze 52 prachtige jaren ‘20 woningen te renoveren.

De SP is tijdens de campagne-aftrap op 21 oktober jl. ook al in gesprek gegaan met de bewoners. Kamerlid Sandra Beckerman en Statenlid Agnes Bakker kwamen in het kader van de campagneaftrap ook naar Winschoten. Bakker: “Inwoners hadden ons uitgenodigd om hun verhaal rondom de mogelijke sloop van hun woningen met ons te delen. Ik was onder de indruk van de verhalen en de strijdvaardigheid van deze inwoners. Dat het nodig is dat ze tot aan de rechter hun strijd moeten voeren tegen Acantus en ook zelfs tegen hun eigen overheid (de gemeente) is in mijn ogen beschamend.” Namens de SP-statenfractie zijn er dan ook schriftelijke vragen gesteld aan het college van gedeputeerde staten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button