Gemeente

Strooiwagens gemeente Oldambt voor het eerst dit seizoen de weg op

- advertentie -

Oldambt – Dit winterseizoen heeft de gemeente Oldambt voor het eerst weer gestrooid. Dit gebeurde afgelopen woensdagochtend. Hoewel het geen complete ronde was, heeft de gemeente de gladheidbestrijding beperkt tot de gedeeltes bij de bruggen in de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Volgens de woordvoerder van de gemeente was dit een belangrijke stap om de veiligheid op de wegen te waarborgen tijdens winterse omstandigheden.

Gladheidbestrijding
Om deze gladheidbestrijding uit te voeren, maakt de gemeente gebruik van negen voertuigen die worden gestationeerd op de steunpunten in Winschoten en Midwolda. Deze voertuigen zijn voorzien van speciale strooimiddelen om de wegen veilig te houden tijdens winterse omstandigheden, daarnaast kunnen de voertuigen uitgerust worden met een sneeuwschuiver.

Gladheidcoördinatoren
De gladheidcoördinatoren worden bij de beslissing om te gaan strooien ondersteund door een gladheidmeteoroloog van Meteoconsult uit Wageningen.

De situatie van de wegen wordt gedurende de periode van 1 november tot 1 april 24 uur per etmaal door dit bedrijf in de gaten gehouden. Hiertoe hebben zowel de gladheidcoördinatoren als Meteoconsult toegang tot het meetpunt aan de Zwaagsterweg te Scheemda.

Moet u de weg op en is het glad? Let hier dan op: Pas uw snelheid aan, houd voldoende afstand, kijk ver vooruit, trek rustig op en stuur voorzichtig.

- advertentie -

U kunt op de website van de gemeente Oldambt precies zien waar een strooiauto langs komt.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button