Politiek

Vandaag opnieuw ruim 22.000 kieslijsten door de handen van 80 controleurs

- advertentie -

Oldambt – In de sporthal aan de Mr. D.U. Stikkerlaan zijn vandaag ruim tachtig personen aan de slag met het opnieuw tellen van de kieslijsten van de Tweede Kamer verkiezing. Gisteren is geteld op partijniveau en vandaag op kandidaatsniveau. Dus alle kieslijsten gaan opnieuw door vele handen.

- advertentie -

“Ik denk niet dat het lukt om tegen de avond  klaar te zijn, want als ik zie hoeveel volle containers hier nog staan, gaat dat volgens mij niet lukken. Maar het moet vandaag klaar, dat is een vereiste”, zegt communicatie adviseur Anton Hekman.

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman | OldambtNu.nl

Lijsten zijn groter
Bij de vorige verkiezing, als van de Provinciale Staten, vonden de (her)tellingen plaats in het gemeentelijk kantoor aan de Garst. Anton: “De opzet moest nu groter, de lijsten zijn groter en nu moeten wij elke lijst bij langs en dat zijn ruim 22.000 stuks. Dit hoefde op de Garst niet altijd te gebeuren.”.

In een andere ruimte in de sporthal zit een team om alle cijfers en namen digitaal in te voeren. Van de ruim 80 mensen hier nu in de sporthal aanwezig, waren gisteren ook al een aantal aanwezig bij de ontvangst en controle van de stemkaarten en uitgifte van het stembiljet, maar ook ‘s avonds bij het tellen.

Geen problemen geweest
Anton Hekman: “Gisteren zijn er bij de stembureaus geen problemen geweest, waardoor de meeste teams rond 24:00 uur wel klaar waren. Ook tot nu toe zijn hier nog geen problemen geweest, maar als je 22.000 stemmen moet tellen, en dat zijn er een hele hoop. En dat moet nu eenmaal goed gebeuren en dat kost tijd”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button