Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Personal Trainer, BeraadGeslagen, Noor en meer namen toegevoegd aan line-up Grasnapolsky 2024

- advertentie -

Scheemda – Met nog iets meer dan vier maanden te gaan tot de elfde editie op (7), 8, 9, en 10 maart 2024 maakt Festival Grasnapolsky nieuwe muzieknamen bekend. De line-up is dit jaar diverser dan ooit, met artiesten die een breed scala aan muziekstijlen en talent vertegenwoordigen.

- advertentie -

Personal Trainer • BeraadGeslagen • Ferdous • The Homesick • Leah Rye • Noor • Rens, Jaïr & Ome Uncle • Sarah Julia • Catherine Graindorge • Dressed Like Boys • Droom Dit • Germaine Dunes • Hiqpy • Indigo Pastel • Keenan Mundane • Malu • Maria Iskariot • Teddy’s Hit • Vampire Boyfriend • Astronaut

Vijfde editie in Groningen: Grond Om Te Blijven
Waar Grasnapolsky vorig jaar haar 10e editie vierde, wordt met Grasnapolsky 2024 de vijfde editie in Groningen gevierd. Dat roept veelal de vraag op of het festival na deze editie haar reis zal vervolgen richting een nieuwe plek in Nederland, zoals Grasnapolsky na vijf jaar Radio Kootwijk verhuisde. Met het thema “Grond Om Te Blijven” geeft Grasnapolsky antwoord op deze vraag. Er is nog zoveel moois te zien en te vertellen in Groningen, dat het festival met overtuiging deelt dat er genoeg grond is om in Groningen te blijven.

Muziekprogramma
Eerder werden The Homesick, Leah Rye, Rens, Jaïr en Ome Uncle, Droom Dit en Teddy’s Hit al aangekondigd, en daar worden 15 nieuwe namen aan toegevoegd.

Sam Heegstra muziekprogrammeur Grasnapolsky: “Met deze aankondiging presenteren we een reeks inspirerende artiesten die elk een eigen nieuw geluid toevoegen aan het voortdurend evoluerende muzieklandschap. Ons doel is om deze artiesten een podium te bieden waar ze hun verhalen en emoties kunnen delen met een geïnteresseerd publiek.

Verwacht zulke momenten bij optredens van bijvoorbeeld het nieuwe solo project van DIRK.-zanger Jelle Denturck, onder de noemer van Dressed Like Boys. Of bij de excentrieke folkliedjes van wereldreiziger Germaine Dunes. Voor wie energiek wil meeleven, is er The Homesick, bijna maniakaal in hun vernieuwing, waar gitaren plaatsmaken voor een berg synths. En de Vlaamse nieuwkomers Maria Iskariot leiden de nieuwe golf punk met een zachte G, vol kopschoppende energie. De gemene deler van de line-up is dat emoties volop getoond en gevoeld mogen worden. Op uiteenlopende manieren gebracht, maar allemaal even gegrond.”

GRASDUINEN
Personal Trainer gaf al een lekker voorproefje tijdens de eerste editie van GRASDUINEN. Met debuutalbum Big Love Blanket op zak stuiteren ze met een overvloedige hoeveelheid indie energie door half Europa – van Barcelona tot GRASDUINEN en door naar Fabriek De Toekomst.

Lander & Adriaan was een van de hoogtepunten van Grasnapolsky 2023, nu keert Lander terug met zijn project BeraadGeslagen. 3voor12 schreef over hun eerdere show op Grasnapolsky 2019: “Hét Vlaamse hoogtepunt is Beraadgeslagen. Ze kruipen dicht op de huid van het publiek door hun apparatuur pontificaal in het midden van de zaal te plempen. Met hypnotiserende synthpatronen en gebliep zoeven ze van avantgardistische jazz naar glitchy ambient en campy 80’s synths.”

Astronaut, die momenteel heel Nederland afreist voor de Popronde, duikt met breekbare en magisch-alledaagse liedjes diep in thema’s als liefde, seks en de kosmos.

Verder op het affiche van GRAS24: Ferdous, Noor, Sarah Julia, Catherine Graindorge, Hiqpy, Indigo Pastel, Keenan Mundane, Malu en Vampire Boyfriend. Meer namen worden later bekend gemaakt.

Kunstprogramma
Later onthullen we namen voor het kunstprogramma, waarbij we de unieke locatie, geschiedenis en toekomst omarmen en deze verrijken met creatieve expressie. We brengen niet alleen nieuwe muziek, maar vertellen het verhaal van deze bijzondere plek via literatuur, dans, theater, beeldende kunst, performance art en expedities. Erfgoed komt hier op creatieve en betekenisvolle wijze tot leven.

Bungalowpark en pre-programma
Bungalowpark Landal De Bloemert, een prachtig park aan het water met moderne huisjes staat volledig ter beschikking van Grasnapolsky. Daar trapt het festival op donderdag 7 maart al af. Het bungalowpark heeft vanaf die donderdag vier dagen lang een eigen pre- en nachtprogramma. Bezoekers kunnen een arrangement kopen voor vier overnachtingen inclusief toegang tot het festival op 8, 9 en 10 maart. Festivalgangers kunnen ook met camper of caravan op het bungalowpark terecht, deze tickets zijn vanaf december beschikbaar.

Bungalows zijn te boeken via de website van Grasnapolsky, middels combipakketten: bungalows worden geboekt inclusief passe-partouts, bustickets, bungalowparkprogramma en Gras welkomstpakket.

Kaartverkoop en overnachting
Ook reguliere passe-partouts, voor bezoekers die niet op het bungalowpark verblijven, zijn te koop. Voor de dagjesmensen: dagtickets komen beschikbaar als het volledige programma bekend is, mits er genoeg beschikbaarheid is.

Er rijden pendelbussen die bezoekers binnen een half uurtje van Groningen Centraal Station naar het festivalterrein brengen. Tickets hiervoor zijn te koop in de ticketshop.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button