Weerbericht

Weekendweer: buien en lagere temperaturen

- advertentie -

Landelijk – Het laatste weekend van de meteorologische herfst trapt uit een ander vaatje dan voorgaande weekenden. De temperaturen dalen en dit zorgt er zelfs voor dat buien mogelijk een licht winters karakter kunnen bevatten. Daarnaast kan in de nacht naar zondag in het noorden en noordoosten mogelijk lichte nachtvorst optreden.

- advertentie -

Deze vrijdag is het guur herfstweer met verspreid over het land flink wat buien. De buien kunnen zelfs wat hagel of een vlok kletsnatte sneeuw bevatten. De noordwestenwind is zeer stevig en vooral in de kustprovincies is kans op (zware) windstoten.

Guur herfstweer
Zaterdag verloopt wisselvallig met verspreid over het land buien. De buien kunnen wederom een winters karakter hebben met wat hagel of natte sneeuw. Tussen de buien door zijn ook droge momenten en is geregeld ruimte voor de zon. Echt aangenaam is het niet, want een stevige noordwestenwind zorgt ervoor dat het waterkoud aanvoelt. De temperatuur ligt tussen 6 en 9 graden, maar de gevoelstemperatuur komt nergens boven de 5 graden uit. Tijdens intensievere buien ligt de gevoelstemperatuur zelfs rond het vriespunt.

In de avond en nacht naar zondag neemt de buiigheid geleidelijk af. Het is vaker droog met mogelijk ook brede opklaringen. De temperatuur daalt naar 1 tot 5 graden in grote delen van het land. In opklaringsgebieden in het oosten kan het kwik dalen tot rond of net onder het vriespunt.

Zondag verloopt vrij grijs. De bewolking overheerst en uit de dikkere bewolking valt van tijd tot tijd lichte regen. Vooral in het oosten en noorden kan het ook wat langer doorregenen. De wind neemt flink in kracht af en is veel zwak tot matig, 2-4 Bft. Het is iets kouder dan voorgaande dagen met maxima die uitkomen tussen 6 en 8 graden.

Echt winterweer op komst?
Van echt winterweer is komend weekend dus nog geen sprake, maar na het weekend kan daar verandering in komen. De temperaturen dalen verder en bijna dagelijks is kans op (winterse) neerslag. Mogelijk komt het zelfs tot de eerste echte sneeuwval van dit seizoen!

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button