Weerbericht

Sneeuwbuien op komst in het oosten en noordoosten

- advertentie -

Landelijk – Vanavond en vannacht komt het tot sneeuwbuien en kan het landschap regionaal witkleuren. Vooral het oosten en noordoosten maken kans op een regionaal sneeuwdek van enkele centimeters. In het westen en zuidwesten valt voornamelijk regen en hagel. Ook woensdagochtend worden nog enkele winterse buien verwacht.

- advertentie -

Aan het eind van de middag middag daalt de temperatuur landinwaarts naar waarden iets onder het vriespunt. In het uiterste noordwesten neemt de bewolking en de kans op winterse buien toe.

Toenemende sneeuwkansen
Vanavond trekt vanuit het noordwesten een aantal winterse buien over het land met regen, hagel en natte sneeuw. Ook is er kans op een klap onweer. In het noordoosten kan het tijdens een intensieve bui lokaal even wit worden. In het midden en zuiden is het aanvankelijk droog met opklaringen. Geleidelijk trekken de buien ook naar het midden van het land en komende nacht komen in het hele land buien voor.

Aan de westkust valt voornamelijk regen en hagel bij een graad of 5. Verder landinwaarts valt af en toe ook natte sneeuw en ligt de net boven het vriespunt. In het oosten en noordoosten ligt de temperatuur rond het vriespunt en daar is de kans op sneeuwbuien het grootst. Hierdoor kan het regionaal wit worden met enkele centimeters sneeuw.

Lokale sneeuwbuien tijdens de ochtendspits
Woensdagochtend trekken nog enkele winterse buien over het land. Er valt regen, hagel en in het binnenland (natte) sneeuw. Vooral in de oostelijke provincies kan de sneeuw een tijdje blijven liggen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button