Algemeen

Echtpaar Luppes-Kraster 60 jaar getrouwd

- advertentie -

Winschoten  – Afgelopen dinsdag, 28 november, vierde echtpaar Luppes-Kraster hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema ging bij het echtpaar op visite en bracht haar felicitaties over aan het gelukkige paar.

- advertentie -

Het echtpaar Luppes – Kraster ontmoette elkaar ruim 60 jaar geleden  in de buurt waar ze toen woonden.  Meneer Luppes kwam uit een gezin met vier kinderen, mevrouw was de jongste uit een gezin van 14 kinderen. Toen haar moeder overleed bleef zij na de lagere school thuis om het gezin verder draaiende te houden.

Meneer Luppes was vanaf zijn zestiende jaar werkzaam bij de Winschoter Courant, nu is dat het Dagblad van het Noorden. Op zesenvijftigjarige leeftijd kon hij daar na vijftig jaar werken met vervroegd pensioen.

Na hun trouwen werd hun huwelijk bezegeld met twee kinderen.  Het echtpaar heeft altijd hard gewerkt, ze wilden niet terechtkomen in een zelfde armoede als waar mevrouw was opgegroeid.  Meneer had naast zijn baan nog een krantenwijk, deze bezorgden ze ook vaak samen.

Ook zoon Richard, toen drie jaar, ging op zijn stepje mee en wist precies bij wie er een krant in de bus moest. Daarnaast beheerden ze nog de klachtendienst waar men naar toe kon bellen als er een krant niet bezorgd was, ze zorgden dan dat dit nog in orde werd gemaakt door de krant na te bezorgen. Vanwege deze klachtendienst beschikten zij over een telefoon, in deze tijd was dat nog niet gebruikelijk.

Vanaf het moment dat de kinderen naar school gingen deed mevrouw veel schoonmaakwerk, later ging zij in een bejaardenhuis werken. Na hun vervroegd pensioen hebben ze enorm genoten van hun beide kleindochters.

Achtendertig jaar lang woonde het echtpaar in de Vondellaan, thans wonen ze alweer tweeëntwintig jaar in een appartement aan het St. Vitusholt. Comfortabel en gelijkvloers. Door een afnemende gezondheid van meneer zijn ze aan huis gebonden, ze vermaken zich met spelletjes als Rummikub en kaarten. Zoon Richard komt dagelijks bij zijn ouders om waar nodig zorg te geven.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button