Cultuur

Muziekvoorstelling ‘Oaventuren’ Marlene Bakker in Cultuurhuis De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop. Marlene Bakker verraste in 2018 met haar Groningstalige, landelijk geprezen debuutalbum ‘RAIF’. Op 8 september is het veelgeprezen langverwachte nieuwe album van Marlene Bakker getiteld ‘Oaventuren’ uitgekomen en tourt ze opnieuw langs de theaters met gelijknamige voorstelling.

- advertentie -

Op de single ‘Zolaank’ zingt ze: “Sommege wegen dij kruzen. Soms holdt t zomor op. Mor as n pad zo dudelk is. Run ik zo haard as ik kin noar die.”

“Muziek maken is voor mij een onweerstaanbaar avontuur en een wezenlijk onderdeel van mijn leven. Maar ook het leven zelf wil ik aangaan als een avontuur.”

In deze voorstelling zal Marlene haar nieuwe werk ten gehore brengen en tussendoor vertellen over welke avonturen zij is aangegaan. Samen met haar band bestaande uit gitarist Bernard Gepken, bassist Reyer Zwart, toetsenist Ferry Lagendijk en drummer Micha Porte zal ze de mooiste liedjes van haar beide albums spelen.

Marlene Bakker
Marlene is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Met haar prachtige stem en landelijk veelgeprezen debuutalbum RAIF heeft ze inmiddels een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene weten te veroveren. Ook zij die de taal niet machtig zijn, worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek.

Nadat Marlene haar Groningstalige debuutalbum RAIF uitbracht ging haar carrière als een speer. “Tot nu toe wat mij betreft het beste album van het jaar”, zei Frits Spits op NPO Radio 1 in zijn programma De Taalstaat. Naast lovende vier -en vijfsterren albumrecensies ontving ze de streektaalprijs voor RAIF en de Bosklopper Bokaal voor beste Groningstalige single voor haar wondermooie lied ‘Waarkhanden’. Ze was vaste support act tijdens de clubtour van Daniël Lohues, speelde op festivals als Grasnapolsky, Oerol, Festival der Aa en Noorderslag en ging op landelijke theatertournee met haar voorstelling RAIF.

Kaarten voor de voorstelling op 9 december zijn te koop via De Klinker

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button