Algemeen

Rotary Winschoten en Pekela helpen Sinterklaas met cadeaus voor kinderen Voedselbank Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Dankzij een samenwerking tussen de rotaryclubs Pekela en Winschoten en Top1Toys Jager in Winschoten ontvangen ruim 100 kinderen van de Voedselbank Oldambt een Sinterklaascadeau. “Wij zijn hier erg blij mee”, zegt Ditta Evers, vrijwilliger bij de Voedselbank. “Het is heel fijn dat we in deze tijd, van Sint en Kerst, veel donaties ontvangen voor onze gezinnen.”

- advertentie -

Evers werkt al ruim zeven jaar bij de Voedselbank. “Met ruim 90 vrijwilligers verzorgen we op dit moment voedselpakketten voor 260 huishoudens in de gemeenten Oldambt en Pekela.” Dit zijn gezinnen die door omstandigheden op of onder het bestaansminimum leven. Evers verwacht dat het aantal gezinnen dat om hulp vraagt, nog verder zal stijgen.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

“Daarom is het zo mooi dat veel mensen ons helpen, financieel maar ook bijvoorbeeld door het doneren van goederen of hun eigen kerstpakket.” Evers lacht en wijst op één opmerkelijke en trouwe donateur: “Regelmatig komt er een vitale, inmiddels 100-jarige (!), voormalige landbouwer met zijn auto bij ons langs. Dan brengt hij allerlei producten, van zakken aardappelen, uien en prei tot spruiten en druiven. Echt fantastisch!”

Jonge vrijwilligers gezocht
Het team vrijwilligers is van hoge leeftijd. Daarom roept Evers graag jongeren op zich bij hen aan te sluiten. “We zijn een leuk team, je doet goed werk en het is heel afwisselend. Maar soms wordt het ons fysiek wat te zwaar en daarvoor hebben we een paar jonge, sterke mensen nodig. Wie het leuk vindt, mag best een keer komen kijken. We zijn elke werkdag aanwezig.”

En wil je je kerstpakket doneren? Ook dat kun je dagelijks, met uitzondering van de weekenden, bij de Voedselbank Oldambt aan de Koningstraat 28B in Winschoten afgeven!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button