Weerbericht

Koud weekend met zon, zondag kans op (natte) sneeuw

- advertentie -

Landelijk – Het eerste decemberweekend verloopt koud met maxima van 0 tot +3 graden op zaterdag en 2 tot 5 graden op zondag. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag komt het tot lichte, lokaal matige, vorst. Zaterdag wordt een fraaie dag met veel zon, terwijl zondag meer bewolking aanwezig is en later op de dag de kans op (natte) sneeuw toeneemt. Vooral in het zuiden is kans op sneeuwval.

- advertentie -

De aanloop naar het weekend verloopt op de meeste plaatsen droog met wolkenvelden en vanuit het noorden zonnige perioden. Alleen op de Waddeneilanden is een (winterse) bui mogelijk. De middagtemperatuur ligt iets boven nul in het oosten en rond +2 graden vlak aan zee. Alleen in het zuidoosten blijft het vanmiddag bewolkt.

Zaterdag: prachtig winterweer
De eerste dag van het weekend wordt een prachtige decemberdag met veel zonneschijn en enkele wolkenvelden. Regionaal kan de dag grijs van start gaan door mist of laaghangende bewolking, maar snel lost dit op. In de kustgebieden is een (winterse) bui mogelijk, elders blijft het droog. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind liggen de maxima tussen 0 graden in het oosten tot +3 graden in het zuidwesten.

Tijdens de nacht naar zondag koelt het bij weinig wind weer behoorlijk af: de minima liggen tussen 0 graden vlak aan zee tot -4 graden in het uiterste oosten. Lokaal kan het kwik dalen naar waarden onder -5 graden. Regionaal kan nevel of mist ontstaan.

Zondag: toenemende kans op (natte) sneeuw
De dag start overwegend droog met wolkenvelden en zonneschijn. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en stijgt de kans op winterse neerslag. In de loop van de middag en in de avond is vooral in het zuiden kans op sneeuwval. Met maxima van 2 tot 5 graden is het een fractie minder koud dan voorgaande dagen. Met deze middagwaarden is het wel nog steeds koud voor de tijd van het jaar. Normaal ligt het kwik in december rond 7 graden.

Weeromslag in de nieuwe week
Na het weekend wordt de verwachting in temperatuur een stuk onzekerder. Zachte lucht vanuit het zuidwesten komt steeds dichterbij, maar of en wanneer we daadwerkelijk in zachtere lucht terecht gaan komen is nog de vraag. Wel is er grote kans op neerslag en zolang het koud blijft is er kans op sneeuwval.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button