Op stap

Activiteit op 10 december: De das in het Midwolderbos

- advertentie -

Winschoten – Op zondag 10 december zal er in het Midwolderbos een activiteit plaatsvinden met als thema de das. Bezoekers kunnen van 13.00 uur tot 15.30 uur deelnemen aan een lezing en wandeling rondom het bezoekerscentrum Ennemaborg, gelegen aan de Hoofdweg in Midwolda. Deelname aan deze activiteit is gratis.

- advertentie -

Tijdens deze bijeenkomst zullen de deelnemers meer te weten komen over de das als roofdier in het Midwolderbos. Ondanks dat het moeilijk zal zijn om de das in levende lijve te zien, zal er middels een korte lezing en een wandeling aandacht worden besteed aan dit dier.

De das, ook wel bekend onder de wetenschappelijke naam Meles meles, is een belangrijke bewoner van de gebieden rondom het Midwolderbos. Door zijn schuwheid laat dit dier zich helaas zelden aan het publiek zien. Het doel van deze activiteit is dan ook om meer bekendheid te geven aan het functioneren van de das in het Midwolderbos.

Tijdens de lezing zal er uitgebreid worden ingegaan op de kenmerken en leefgewoonten van de das. Daarnaast zullen ook de uitdagingen en bedreigingen waarmee de das te maken heeft in dit gebied worden besproken. Na de lezing zal er een wandeling plaatsvinden door het leefgebied van de das, waarbij de deelnemers meer te weten zullen komen over de rol van dit dier in het ecosysteem van het Midwolderbos.

De activiteit belooft een interessante en leerzame ervaring te worden voor natuurliefhebbers en geïnteresseerden in de das. Het is een unieke kans om meer te weten te komen over deze schuwe bewoner van het Midwolderbos, en wellicht zelfs te ontdekken hoe sporen van de das herkend kunnen worden.

Voor geïnteresseerden in de das of natuurliefhebbers is deze activiteit dan ook een absolute aanrader. Kom zondag 10 december naar het bezoekerscentrum Ennemaborg in Midwolda en ontdek meer over de rol en het belang van de das in het prachtige Midwolderbos.

Meer info en aanmelden via www.groningerlandschap.nl/activiteiten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button