Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Zondag op uitgebreide schaal sneeuwval

- advertentie -

Landelijk – Morgen staat er sneeuw op het programma. In de loop van de middag en avond trekt een neerslaggebied over het land waardoor het op meerdere plekken een geruime tijd gaat sneeuwen. Lokaal kan meer dan 5 centimeter sneeuw vallen.

- advertentie -

Zondag belooft een interessante weerdag te worden. Na een nacht met meest lichte vorst begint zondag droog en regionaal mistig. In het midden en oosten van het land is in de loop van de ochtend de zon af en toe te zien. In het westen neemt al vrij snel de bewolking toe. In het begin van de middag kan in Zeeland de eerste neerslag vallen in de vorm van (natte) sneeuw. Gedurende middag en avond trekt het neerslaggebied noordoostwaarts over het land. Op veel plekken kan het hierdoor een tijd gaan sneeuwen.

Lage gevoelstemperatuur
Wie van de sneeuw wil genieten moet zich warm aankleden. De temperatuur ligt tijdens de sneeuwval rond het vriespunt, maar de stevige zuidenwind veroorzaakt een gevoelstemperatuur rond -6 graden.

Vooral in de tweede helft van middag en vroege avond kan het goed doorsneeuwen. Op veel plaatsen kan een sneeuwdek van 1-3 cm ontstaan en lokaal is 5 cm mogelijk. In Limburg valt waarschijnlijk het minst. In het zuidwesten en later ook het westen dooit een eventueel sneeuwdek in de avond mogelijk vrij snel weer weg. De kans op een mooie witte wereld op maandagochtend is het grootst in Friesland, Overijssel, Drenthe en Groningen.

Mogelijk ook maandag (natte) sneeuw
Maandag trekt een nieuw neerslaggebied over het land. De kans is groot dat dit op de meeste plaatsen grotendeels als regen valt, maar (natte) sneeuw behoort ook zeker nog tot de mogelijkheden. De kans op sneeuw zijn maandag het grootst in het noordoosten en het kleinst in het zuidwesten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button