Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Sloopvergunning en nieuwbouwaanvraag ingediend door Acantus voor Sint Vitusstraat 

- advertentie -

Winschoten – Acantus heeft voor 27 woningen aan de Sint Vitusstraat in Winschoten een sloopvergunning aangevraagd bij de gemeente Oldambt. Deze vergunning is nodig omdat de woningen karakteristiek zijn verklaard. Tegelijkertijd heeft Acantus een aanvraag ingediend voor nieuwbouw van 30 nieuwe woningen aan de St. Vitusstraat.

- advertentie -

30 nieuwe woningen
René Dalmolen, Manager Vastgoed bij Acantus: “Samen met de gemeente, bewoners en huurdersorganisaties overleggen we al lange tijd over de toekomst van de Sint Vitusstraat. Er ligt een prachtig plan klaar voor 30 toekomstbestendige woningen. Natuurlijk hebben we oog voor de historische waarde van deze woningen. Het karakteristieke element zie je dan ook goed terugkomen in de ontwerpen. Het plan bevat twee verschillende ontwerpen voor de gevels. Samen met bewoners maken we de komende weken een keuze.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Acantus

Toekomst
René Dalmolen: “Twee jaar geleden hebben we tijdens een bijeenkomst met bewoners verteld dat we deze 27 woningen willen slopen. Van de 52 woningen in totaal, zijn deze 27 woningen helaas ernstig verzakt en beschadigd. De kosten voor herstel van de verzakking zijn erg hoog en bij een groot deel van de woningen is de schade niet te herstellen. Daarnaast kijken we niet alleen naar het nu, maar ook 50 jaar vooruit. Ook al zouden we de hoge investering doen dan zal de grootte, indeling en kwaliteit van de huidige woningen niet meer voldoen aan de wensen die wij voor de toekomst zien. In de plannen bouwen we een aantal levensloopbestendige huizen en een aantal ruime eengezinswoningen. Dat is waar nu en in de toekomst ook de vraag naar is.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Acantus

Sociaal Statuut
Vanaf september 2023 is het Sociaal Statuut ingegaan voor de bewoners van de 27 woningen aan de Sint Vitusstraat. Dit betekent dat zij met voorrang kunnen verhuizen naar een andere woning van Acantus en daarbij een verhuisvergoeding krijgen. Tot nu toe hebben zo’n zeven huishoudens daar al gebruik van gemaakt. Het sociaal statuut is een jaar van kracht. Acantus verwacht daarna snel te kunnen beginnen met de plannen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button