Algemeen

Campagne ‘Zo simpel als wat’ weer van start

- advertentie -

Landelijk – Afgelopen woensdag is de campagne Zo simpel als wat gestart, om alle Groningers bewust te maken dat ventileren belangrijk is. Inwoners krijgen tips over hoe ze op een gezonde manier energie en daarmee geld kunnen besparen.  De provincie Groningen, de Groninger gemeenten en -woningbouwcorporaties ondersteunen deze provinciebrede campagne.

- advertentie -

De eerste uiting is ‘Zeg maar dag tegen schimmel’. Het is een knipoog naar het uitzwaaien van het paard van Sinterklaas die het land weer verlaat. Maar de ondertoon is de serieus: het niet goed ventileren van je huis kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom is ook GGD Groningen actief bij de campagne betrokken. Alles over goed ventileren, de voordelen en dat je met kleine aanpassingen al veel kunt bereiken lees je op de website: www.zosimpelalswat.nl .  

Comfort en gezondheid
Door de hoge energieprijzen zijn sommige inwoners geneigd ventilatieroosters dicht te houden en de verwarming heel laag of zelfs uit te zetten om kosten te besparen. Dit kan tot schimmel en vochtproblemen leiden, en uiteindelijk zelfs tot gezondheidsproblemen. Het is een veelvoorkomend probleem. Op de juiste manier ventileren draagt bij aan het verhogen van het comfort in de woning en een gezondere leefomgeving.

Goede ventilatie en isoleren
Gedeputeerde Johan Hamster is blij met de bijdrage die de provincie Groningen levert aan de campagne. ‘We informeren inwoners over het belang van goede ventilatie. Want dat is beter voor de gezondheid.’ De campagne gaat later ook door op isoleren. ‘We wijzen Groningers op de subsidiemogelijkheden die er zijn voor isoleren, om daarmee een lagere energierekening te krijgen. Zo helpen we de energiearmoede te verkleinen en de bestaanszekerheid van mensen te vergroten. Dat is een speerpunt van ons college’, aldus Johan Hamster.   

Praktische tips
Net als in de voorgaande campagnes, valt de campagne op door haar opvallende en optimistische toon met een serieuze boodschap. Door het geven van praktische tips over ventileren en isoleren, zet het de inwoners aan tot actie. Kijk op www.zosimpelalswat.nl voor alle tips en hulp.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button