Op stapVideo

In beeld: Flashmob in ’t Rond voor Orange the World

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 9 december om 15.00 uur begon er ineens een dame te zingen op de trap in ’t Rond. Winkelende mensen stonden stil, er was muziek en steeds klonken er meer en meer stemmen die mee gingen zingen… en ineens het besef, een heuse flashmob!

- advertentie -

Orange the World
Met behulp van muziek wilde de Soroptimistclub De Eemsmond aandacht geven aan ‘Orange the World‘, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze campagne begint ieder jaar op 25 november, dat is de de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december, de internationale mensenrechtendag.Tijdens de flashmob, uitgevoerd door popkoor The Blue Happy Bacon, werden er flyers en boekenleggers uitgedeeld met informatie over de campagne en hoe mogelijk geweld bespreekbaar te maken is.

Over de hele wereld en het Oldambt kleuren er gebouwen tijdens de campagne oranje, in het Oldambt zijn dat de molens. Samen met Pascal Meinders, deelde burgemeester Cora-Yfke Sikkema oranje rozen als bedankje uit aan de koorleden en de dames van Soroptimistclub De Eemsmond.

Klik hier om een video van de Flashmob te bekijken. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button