Algemeen

Meer dan 1000 handtekeningen tegen sloop woningen Sint Vitusstraat

- advertentie -

Winschoten – Bewoners van de Sint Vitusstraat hebben via een petitie steun gezocht in hun strijd tegen de sloop van hun zo geliefde, beeldbepalende straat; een straat met 52 karakteristieke woningen van rond 1920 die het verleden van Winschoten vertegenwoordigen.

- advertentie -

Het doel van de petitie is de gemeenteraad Oldambt ertoe te bewegen niet akkoord te gaan met de aanvraag van een sloopvergunning door woningcorporatie Acantus voor 27 (en iets later ook de overige 25) sociale karakteristieke huurwoningen in de Sint Vitusstraat.

De petitie onder de naam: ’tegen sloop karakteristieke sociale huurwoningen’, is meer dan 1000 keer ondertekend en heeft hartverwarmende reacties opgeleverd. Meerdere plaatselijke organisaties en erfgoedorganisaties zoals Bond Heemschut, Platform GRAS, Monumentenwacht en Het Cuypersgenootschap steunen ons in ons streven om de woningen te renoveren en zo te behouden voor de toekomst.

(lees verder onder de foto)

sintvitusstraat
Foto: OldambtNu.nl (archief)

Inmiddels hebben Bond Heemschut en Het Cuypersgenootschap een verzoek bij de gemeente ingediend om de 52 woningen in de Sint Vitusstraat op te nemen in het register Gemeentelijke Monumenten.

De handtekeningen inclusief alle reacties zullen woensdag 13 december om 19.45 uur in Halte Democratie Havenkade-West 1 Winschoten aangeboden worden aan de burgemeester van de Gemeente Oldambt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button