Algemeen

Onthulling naamplaat voor gesneuvelde militair Henry Hoving

- advertentie -

Winschoten – Op maandag 18 december wordt de naamplaat van Henry Hoving toegevoegd aan het monument aan het Zuiderveen in Winschoten. Deze zal worden onthuld door burgemeester Cora-Yfke Sikkema in het bijzijn van zijn nabestaanden. Samen gedenken ze Henry, die in 2016 plotseling om het leven kwam bij een vredesmissie in het Afrikaanse Mali.

- advertentie -

Henry Hoving werd op 24 december 1986 in Midwolda geboren. Nadat Henry zijn schooldiploma had behaald, schreef hij zich in voor de opleiding Vrede en Veiligheid. Hierna volgden de AMO (Algemene Militaire Opleiding) en de AMOL (Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel). Dit was het begin van zijn militaire carrière.

Foto: Archief

Helaas kwam er op 6 juli 2016 abrupt een einde aan zijn jonge leven. Tijdens een oefening bij een vredesmissie in Mali ging het gruwelijk mis. Er ging onverwachts een oefengranaat af die hem fataal is geworden. Henry mocht slechts 29 jaar worden.

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl (archief)

Bij het monument aan het Winschoter Zuiderveen hangen diverse naamplaten van gesneuvelde Winschoter militairen, burgers en verzetsmensen. En een veteranenplaquette. Dit om te gedenken hoe belangrijk het werk is dat onze militairen en veteranen voor vrede en veiligheid verrichten. Op 18 december wordt hier in het bijzijn van familie en vrienden een naamplaat voor Henry Hoving aan toegevoegd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button