CultuurOp stap

Chibi Ichigo, Donna Blue, néomí, Andert Tysma en meer namen toegevoegd aan line-up Grasnapolsky 2024

- advertentie -

Scheemda – Met nog iets minder dan drie maanden te gaan tot de elfde editie op (7), 8, 9, en 10 maart 2024 maakt Festival Grasnapolsky acht nieuwe muzieknamen bekend.

- advertentie -

Chibi Ichigo • Donna Blue • néomí • Andert Tysma • Flora Sophi •
Vals Alarm • Velocity Made Good • Vudu Cru

Muziekprogramma
Eerder werden 20 namen aangekondigd en daar worden vandaag nieuwe namen aan toegevoegd.

Sam Heegstra muziekprogrammeur Grasnapolsky: “Door Chibi Ichigo toe te voegen als tweede headliner voor Grasnapolsky 2024, benadrukken we ons thema: zij heeft Grond Om Te Blijven. Na haar optreden op Grasnapolsky 2019 is Chibi in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met een volwaardige liveband, dansers en binnenkort een tweede album. Haar indrukwekkende groei en artistieke veelzijdigheid maken haar de gedurfde, maar perfecte keuze voor deze afsluitende positie.”

Meerdere Grasnapolsky-hoogtepunten vinden hun weg terug naar Fabriek de Toekomst, waaronder Donna Blue, die terugkeert met een mistige, meertalige barok-‘n-roll-sound en een gloednieuw album dat de jaren zestig verkent. Danique van Kesteren en Bart van Dalen kozen vijf jaar geleden koers en keken niet meer terug. Andert Tysma, die in het dagelijks leven huisarts is, stond vorig jaar bij ons op het podium als bassist in de band van Thomas Azier. Deze editie komt hij met een eigen duo performance.

Daarnaast verwelkomen we nieuwe namen, waaronder néomí, die Nederland betovert met haar indringende folk-pop, en Velocity Made Good, de Noordelijke wervelstorm-ravers die met live drums, modulaire synthesizers en gitaren gegarandeerd de Kartonbaan op z’n kop gaan zetten. Flora Sophi’s kosmische electropop fungeert als heilzaam ijswater; het lijkt in eerste instantie misschien kil, maar geleidelijk nodigt het uit tot een verdiepende verkenning, waardoor het uiteindelijk vertrouwd aanvoelt. Vals Alarm, zonder singles of albums maar met een reputatie en onverwoestbare woede, veroverde in 2023 ’s lands benauwdste zaaltjes. Het is woede van het onverwoestbare soort, woede om dolblij van te worden. En Vudu Cru, het nieuwe hiphopproject van ‘kannabiskrijger’ Joost Hoekaf en voormalig stadsdichter Dean Bowen, brengt verdieping met introspectieve, poëtische teksten en een schat aan soulmuziek- en twintigste-eeuwse televisiesamples.

- advertentie -

Kunstprogramma
Later onthullen we namen voor het kunstprogramma, waarbij we de unieke locatie, geschiedenis en toekomst omarmen en deze verrijken met creatieve expressie. We brengen niet alleen nieuwe muziek, maar vertellen het verhaal van deze bijzondere plek via literatuur, dans, theater, beeldende kunst, performance art en expedities. Erfgoed komt hier op creatieve en betekenisvolle wijze tot leven.

- advertentie - 

Bungalowpark en pre-programma
Bungalowpark Landal De Bloemert, een prachtig park aan het water met moderne huisjes staat volledig ter beschikking van Grasnapolsky. Daar trapt het festival op donderdag 7 maart al af. Het bungalowpark heeft vanaf die donderdag vier dagen lang een eigen pre- en nachtprogramma. Bezoekers kunnen een arrangement kopen voor vier overnachtingen inclusief toegang tot het festival op 8, 9 en 10 maart. Festivalgangers kunnen ook met camper of caravan op het bungalowpark terecht, deze tickets zijn vanaf december beschikbaar.
Bungalows zijn te boeken via de website van Grasnapolsky, middels combipakketten: bungalows worden geboekt inclusief passe-partouts, bustickets, bungalowparkprogramma en Gras welkomstpakket.

Kaartverkoop en overnachting
Ook reguliere passe-partouts, voor bezoekers die niet op het bungalowpark verblijven, zijn te koop. Voor de dagjesmensen: dagtickets komen beschikbaar als het volledige programma bekend is, mits er genoeg beschikbaarheid is.

Er rijden pendelbussen die bezoekers binnen een half uurtje van Groningen Centraal Station naar het festivalterrein brengen. Tickets hiervoor zijn te koop in de ticketshop.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button