Economie

Vuurwerkverkoop en vuurwerkshow bij HansVuurwerk in Nieuwolda

- advertentie -

Midwolda – HansVuurwerk in Nieuwolda sluit het oude jaar af met een knal, door opnieuw deel te nemen aan de vuurwerkverkoop. Dit jaar presenteert de winkel een geheel nieuwe collectie kwaliteitsvuurwerk van het merk RUBRO. De collectie bestaat onder andere uit prachtige combiboxen waarin een complete vuurwerkshow zit, inclusief opening, middenstuk en finale. Een adembenemende ervaring om het oude jaar mee uit te luiden.

- advertentie -

De verkoopdagen voor het jaar 2023 zijn gepland op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. Echter, vanwege de zondagsrust geldt 31 december ditmaal niet als verkoopdag. Klanten worden aangemoedigd om op tijd te komen om hun favoriete vuurwerkproducten te bemachtigen voordat de voorraad op is.

Vuurwerkshow
Om de klanten alvast een voorproefje te geven van wat zij kunnen verwachten, organiseert HansVuurwerk op zaterdag 30 december een spectaculaire vuurwerkshow. Vanaf 19.00 uur zal Hans himself een indrukwekkende show laten zien vanaf de locatie aan de Kopaf 1 in Nieuwolda. Dit is een perfect moment om de nieuwe collectie in actie te zien en inspiratie op te doen voor het jaarlijkse vuurwerkfestijn.

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl (archief)

Veilig vuurwerk
Hans, een ervaren vakman in zijn vakgebied, heeft al vele jaren ervaring op zijn naam staan. Op de vraag of er dit jaar nieuwe regels gelden, antwoordt hij bevestigend. “Ja, er zijn dit jaar inderdaad nieuwe regels van kracht”, legt hij uit. “Een van deze regels bepaalt dat de verpakking van vuurwerk niet hoger mag zijn dan dat het breed is. Deze maatregel is bedoeld om ervoor te zorgen dat het vuurwerk veilig blijft staan en niet omvalt.”

Het legale vuurwerk dat op de markt verkrijgbaar is, is volledig veilig en voldoet aan alle keuringseisen, voegt Hans toe. Dit is echter niet het geval bij illegaal vuurwerk. “Het gebruik van illegaal vuurwerk brengt nog steeds enorme risico’s met zich mee”, waarschuwt hij. “Het is niet gekeurd en kan dus onvoorspelbaar en gevaarlijk zijn. Om deze reden zijn de straffen voor het bezitten en afsteken van illegaal vuurwerk ook verhoogd. Het valt tegenwoordig ook onder het strafrecht, bij een veroordeling zit je er voor de rest van je leven aanvast, bijvoorbeeld bij het aanvragen voor een Verklaring Omrent Gedrag.”

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl (archief)

Wees verantwoordelijk
Hans benadrukt het belang van veiligheid en roept op om verantwoordelijk om te gaan met vuurwerk. “Het is van groot belang om legaal vuurwerk te kopen bij erkende verkooppunten en de gebruiksaanwijzingen en veiligheidsinstructies nauwlettend op te volgen”, adviseert hij. “Op deze manier kunnen we allemaal genieten van een feestelijke en veilige jaarwisseling.”

- advertentie -

Meer informatie
Voor meer informatie en het volledige aanbod van HansVuurwerk wordt verwezen naar de website www.hansvuurwerk.nl en de bijbehorende Facebookpagina. Hier kan men terecht voor het bekijken van de nieuwe collectie, het plaatsen van bestellingen en het op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de vuurwerkverkoop.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button