Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

De állerlaatste editie: ‘Winteravond van het Korte Verhaal’ LIVE bij OldambtNu.nl

- advertentie -

Winschoten – Ter gelegenheid van de allerlaatste editie van een Winteravond van het Korte Verhaal wordt deze hoogmis van het Winschoter literaire leven op kerstavond live uitgezonden via de app en de site van OldambtNu.nl.

- advertentie -

Dertig jaar lang was ‘Een Winteravond van het Korte Verhaal’ een traditie op kerstavond, maar aan dit feest der herkenning komt na deze editie een einde. Door leeftijd, ouderdom en een gebrek aan nieuwe aanwas hebben de lezers dit moeilijke besluit in gezamenlijkheid genomen.

“Tijdens onze laatste vergadering gaf Roelf Eemsing aan dat dit zijn laatste keer zou zijn,” legt een van de lezers David Stolk uit. “Cees Stolk was vorig jaar al gestopt en na het nieuws van Roelf hebben wij eigenlijk besloten dat dit de allerlaatste zal zijn.”

Ooit bedacht door Dik Voorthuis en Dick Visser nam de literaire avond al snel in populariteit toe. Na enkele edities in een galerie moesten de organisatoren op zoek naar een grotere locatie en deze werd gevonden bij Stadscafé Vinchotte. Na sluiting van dit etablissement maakte het lezerscircus een aantal omzwervingen langs Brasserie Dendermonde, Hotel Victoria en De Klinker om uiteindelijk bij Grandcafé Carambole neer te strijken.

“Ja natuurlijk is het heel jammer. De avond is ook direct uitverkocht,” vertelt Stolk. “Dus aan belangstelling geen gebrek, vandaar ook dat wij bedachten dit evenement live uit te zenden. Zodat iedereen onder de boom kan meegenieten.”

Omdat het de laatste editie is, was Cees Stolk al snel overgehaald nog één keer mee te doen. “Helaas moeten wij om gezondheidsredenen Jakob van Diedenhoven en geluidsman Meindert Klooster wel missen. Maar wij zorgen voor een spetterend en knallend einde van dit prachtige evenement.”

Live uitzending
De voorleesavond begint om 20.00 uur op 24 december. De lezers zijn: ‘Roelf Eemsing, Hennie Lemein, Cees Stolk, Ina Rozema, David Stolk, Henk Mulder en Erik Hulsegge.

De uitzending zal iets eerder starten en is te vinden in onze app, website en Facebook.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button