Weerbericht

Kerst 2023 mogelijk in top-5 warmste

- advertentie -

Landelijk – Door het zeer zachte weer kan kerst 2023 in de top-vijf warmste belanden. Daarvoor moet het in De Bilt op beide dagen samen gemiddeld 11,4 graden of warmer worden. Maandag wordt het op veel plaatsen ruim 12 graden, maar wel met bewolkt en regenachtig weer. Dinsdag wordt het met 9 of 10 graden in de middag minder zacht en dan is het vaak droog met ook wat zon.

- advertentie -

De feestdagen beginnen onstuimig en zacht met tijdens kerstavond een vrij krachtige zuidwestenwind. In de westelijke provincies is de wind krachtig en ook wat vlagerig. Het is erg zacht met een graad of 12 en het regent van tijd tot tijd.

Eerste kerstdag grijs, zeer zacht en regenachtig
Maandag blijft het zeer zacht voor de tijd van het jaar. In de ochtend is het een graad of 11 en ’s middags wordt het 11 tot 13 graden. Gemiddeld is het eind december een graad of 6. Het wordt een bewolkte dag en er zijn perioden met regen. In de ochtend valt de wind mee en in de middag steekt opnieuw een vrij krachtige zuidwestenwind op. Aan de kust is de wind krachtig tot hard en in de avond blijft het onstuimig.

Tweede kerstdag: eindelijk weer zon!
Het bewolkte en natte weer maakt plaats voor een droger weertype en daarbij krijgen we eindelijk de zon weer te zien. Zeer zonnig wordt het niet, maar ook met af en toe zon is het veel vriendelijker weer dan de voorgaande dagen. Daarmee is het gunstig weer om een tijd buiten te zijn, want een groot deel van de tijd is het droog. Het noorden en oosten maken kans op een lichte regenbui. In de middag is het op veel plaatsen 9 of 10 graden.

Kerst in top-5 warmste
Als we de maximumtemperatuur in De Bilt van beide kerstdagen samen nemen komen we uit op ruim 11 graden. Daarmee kan kerst 2023 in de top-5 warmste belanden. Waarschijnlijk valt dinsdag de maximumtemperatuur al in de nacht, wanneer het natte en zeer zachte weer nog niet is verdwenen. Verdwijnt de zacht lucht net wat eerder, dan eindigt kerst 2023 op een zesde plaats.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button