Algemeen

Bijzonder hoog water, ook in het Winterschoterdiep

- advertentie -

Scheemda – Door de vele regen is het een drukke periode voor het waterschap Hunze en Aa’s. Ze zetten alles op alles om het teveel aan water zo snel mogelijk weg te werken. Bij het waterschap is zelfs het verlof van alle medewerkers ingetrokken en wordt er hard gewerkt tijdens Kerst.

- advertentie -

Volgens de woordvoerder van Hunze en Aa’s staat het waterpeil hoog, maar is het nog onder controle. Toch zitten de waterwegen in de polders en het achterland helemaal vol. Zo ook te zien bij de Eexterbrug in Scheemda waar het water tegen de onderkant van het brugdek staat. Door aanhoudende regenval duurt het lang voordat het waterpeil weer zal zakken.

(lees verder onder de foto)

Foto: Melvin Boonstra/ OldambtNu.nl

Niet alleen kanalen en sloten, maar ook tuinen, straten en kelders staan soms onder water. Het waterschap meldt dat in de komende dagen het waterpeil zal dalen door spuien. Dit proces begint bij de Oude Zeesluis in Delfzijl en bij Nieuwe Statenzijl. Daarnaast draaien de gemalen continue om het water weg te pompen.

“Vannacht konden we maar kort spuien, maar de komende spuibeurten zullen langer zijn. De waterstanden in de boezem zullen dan iets zakken, maar in het achterland zal dat wisselend zijn, omdat het water zich verplaatst.”, aldus het Waterschap.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button