Algemeen

De Kiekkaaste onbereikbaar door veel riet dat is opgestuwd tijdens storm

- advertentie -

Nieuwe Statenzijl – De vogelkijkhut, De Kiekkaaste, bij Nieuwe Statenzijl is momenteel slecht bereikbaar voor natuurliefhebbers en vogelspotters. De winterstorm Pia van afgelopen week heeft gezorgd voor een grote hoeveelheid riet die is opgestuwd in het gebied. Zowel het sluizencomplex als de wandelbrug naar De Kiekkaaste zijn bedekt met een dikke laag riet, waardoor het looppad volledig onzichtbaar is geworden.

- advertentie -

Het Waterschap heeft aangekondigd al het riet na de jaarwisseling op te ruimen. Dit proces zal enkele dagen in beslag nemen, waardoor bezoekers nog even geduld moeten hebben voordat ze weer optimaal kunnen genieten van deze prachtige plek om vogels te spotten.

De Kiekkaaste is een belangrijke plek voor zowel lokale natuurliefhebbers als toeristen van buiten de regio. Deze vogelkijkhut, gelegen in het prachtige natuurgebied van De Dollard, biedt een unieke kans om zeldzame vogelsoorten te spotten. Door de ligging aan de rand van Nederland en Duitsland trekt het gebied vele trekvogels aan, vooral tijdens de wintermaanden.

Waaiboei verdwenen
De waaiboei op de dijk bij Nieuwe Statenzijl is niet meer aanwezig. Het beeld, dat 8 meter hoog en 2000 kilo zwaar is, behoort toe aan waterschap Hunze en Aa’s. De verdwijning werd recentelijk ontdekt door medewerkers van het waterschap. Er wordt vermoed dat het beeld is weggenomen als onderdeel van een oudejaarsstunt

Lees ook: Waaiboei bij Nieuwe Statenzijl verdwenen

 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button