Weerbericht

Buien en wind tijdens oud en nieuw

- advertentie -

Landelijk – Vorig jaar was het de warmste oud en nieuw sinds het begin van de metingen, maar dit jaar is dat niet het geval. De temperatuur ligt tussen 7 en 10 graden en daarbij is het wisselvallig. Regelmatig trekken buien over en daarbij staat redelijk wat wind.

- advertentie -

2023 gaat als recordjaar de boeken in wat betreft regen. Nog nooit viel er in één jaar zoveel regen in Nederland! Dat natte weerbeeld zet zich ook richting het eind van het jaar voort, waardoor we rekening moeten houden met een wisselvallige oud en nieuw.

Naast regen ook redelijk wat wind
Oudjaarsdag start waarschijnlijk flink wisselvallig. Er trekken zo nu en dan fikse buien over en regionaal kan het aardig doorplenzen. Het is dus verstandig je paraplu mee te nemen als je oliebollen gaat halen. Toch moet je die wel goed vasthouden, want waarschijnlijk waait het ook flink. Met het oog op vuurwerk is het dan extra oppassen.

De temperatuur ligt waarschijnlijk tussen 7 en 10 graden. Vorig jaar was het 6 tot 8 graden warmer en werden meerdere temperatuurrecords gebroken. Zo werden zowel de warmste decemberdag als januaridag ooit genoteerd.

Onzekere verwachting voor de jaarwisseling
Als je rond de jaarwisseling naar buiten wilt is een droog en windstil weertype natuurlijk ideaal. Rond middernacht blijft de kans op buien groot. Daarbij is het vrij fris met temperaturen tussen 4 en 8 graden, dus een dikke jas met capuchon is dan aan te raden, zeker omdat het misschien ook stevig blijft waaien.

Het nieuwe jaar start zoals 2023 gaat eindigen: ronduit wisselvallig. De regengebieden blijven ons land binnentrekken en de wind blijft in eerste instantie stevig doorwaaien uit het westen. Later wordt het mogelijk iets kouder en neemt de kans op wat winterse neerslag toe, maar dat is nu nog onzeker.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button