Economie

Drukte bij vuurwerkverkooppunten in Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Het is weer die tijd van het jaar waarin de straten worden verlicht door kleurrijke explosies en het geluid van knallend vuurwerk. Afgelopen donderdag is in Nederland officieel de verkoop van vuurwerk van start gegaan, vier dagen voor de jaarwisseling.

- advertentie -

Normaal gesproken zijn er jaarlijks slechts drie verkoopdagen voor vuurwerk. Echter, vanwege de bijzondere omstandigheid dat 31 december dit jaar op een zondag valt, mogen vuurwerkwinkels op 28 december al vuurwerk verkopen.

Een van de winkels die de populariteit van vuurwerk de afgelopen dagen heeft ervaren, is DecoKay aan de Wilhelminasingel in Winschoten. Bram, eigenaar van de winkel, merkte een grote toestroom van klanten die de winkel binnenliepen en vervolgens de winkel verlieten met tassen vol mooi siervuurwerk.

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman | OldambtNu.nl

“We hebben een mooie eerste verkoopdag gehad”, aldus Bram. “Sommige soorten vuurwerk waren al snel uitverkocht, waardoor we dagelijks meerdere keren moeten bellen om nieuw vuurwerk bij te bestellen. Gelukkig hebben we nog genoeg op voorraad voor de komende dagen.”

Ook bij HansVuurwerk in Nieuwolda vertrekken mensen met tassen vol aan vuurwerk. “Dit jaar presenteren we een geheel nieuwe collectie kwaliteitsvuurwerk van het merk RUBRO. De collectie bestaat onder andere uit prachtige combiboxen waarin een complete vuurwerkshow zit, inclusief opening, middenstuk en finale. Een adembenemende ervaring om het oude jaar mee uit te luiden.” aldus Hans.

(lees verder onder de foto)

Foto: Melvin Boonstra | OldambtNu.nl

Zaterdag 30 december is er een spectaculaire vuurwerkshow. Vanaf 19.00 uur zal Hans een indrukwekkende show laten zien vanaf de locatie aan de Kopaf 1 in Nieuwolda.

Lees ook: Vuurwerkverkoop en vuurwerkshow bij HansVuurwerk in Nieuwolda

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button