Algemeen

Waterschap kan verwachte neerslag aan en hoeft niet extra te pompen

- advertentie -

Groningen – Waterschap Hunze en Aa’s schaalt verder af naar het normale beheer. Ook Noorderzijlvest gaat minder capaciteit gebruiken om water weg te pompen. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

‘De waterstanden zijn dusdanig dat de komende spuibeurten, waarbij we weer iets minder water kwijt kunnen, niet tot kritieke situaties leiden’, schrijft Hunze en Aa’s in een update. ‘Er wordt wel neerslag voorspeld, maar ook dat is in het normale beheer beheersbaar.’

Het grondwaterpeil zakt langzamer. ‘Er kan dus nog overlast zijn van water in kelders en kruipruimtes. Wij begrijpen dat dit vervelend is, maar het is lastig in te schatten wanneer dat voorbij zal zijn.’

Water uit Drenthe nog onderweg
Noorderzijlvest blijft ook water wegpompen, met minder capaciteit. ‘Er komt vanuit de hogere gebieden in Drenthe nog veel water richting het lagere noorden. Dat is in De Onlanden goed te zien’, staat op de site.

In het nieuwe jaar lijkt de wind volgens het waterschap wat te draaien, waardoor er minder neerslag moet vallen en er goed gespuid kan worden op zee. Toch blijft de situatie onzeker en houden de waterschappen alles in de gaten.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt in Wedde.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button