Weerbericht

Onstuimig tijdens oud en nieuw

- advertentie -

Landelijk – Het wordt ronduit wisselvallig tijdens oud en nieuw. Met regelmaat trekken buien over, al is het in de middag tijdelijks iets droger. In de avond trekken de meeste stevige exemplaren over, waarbij in het westen ook kans is op een klap onweer en hagel. De wind waait daarbij stevig door uit zuidwestelijke richtingen.

- advertentie -

Oudjaarsdag gaat erg wisselvallig van start. Regelmatig trekken buien van zuidwest naar noordoost over het land. In de middag wordt het waarschijnlijk tijdelijk iets droger met soms wat ruimte voor de zon, al blijven nog wel enkele buien mogelijk. De temperatuur loopt dan op naar maximaal 9 of 10 graden.

Felle buien tijdens de jaarwisseling
Wanneer de zon onder gaat, trekken vanuit het zuidwesten opnieuw veel buien over het land. De meest actieve exemplaren zijn waarschijnlijk voor het westen van het land weggelegd, met daar kans op een klap onweer en hagel. In het oosten is het wat vaker droog. De wind trekt daarbij ook aan en wordt vrij krachtig boven land, windkracht 5, tot mogelijk krachtig of hard direct aan de kust, windkracht 6 of 7.

Het is nog maar de vraag of vuurwerkshows door kunnen gaan. Vanaf windkracht 5 is het namelijk wettelijk verplicht de shows af te gelasten en daar komen we zeker in het westen van het land in de buurt. Direct aan de kust lijkt het sowieso een moeilijk verhaal te worden. Voor wie zelf vuurwerk heeft is het verstandig een windluwe plek te zoeken en het vuurwerk stevig vast te zetten.

In tegenstelling tot sommige andere jaren hoeven we dit jaar geen rekening te houden met vuurwerkmist. Daarvoor moet het vrijwel windstil zijn en dat is nu allesbehalve het geval.

Wisselvallig het nieuwe jaar in
Nieuwjaarsdag belooft opnieuw een dag te worden met buien, al zijn ze wel wat minder talrijk dan op 31 december. ’s Ochtends ligt de temperatuur rond 6 of 7 graden en daarmee is het prima weer om een nieuwjaarsduik te doen. In de middag loopt de temperatuur uiteindelijk op naar 8 of 9 graden en blijft de buienkans aanwezig met tussendoor soms wat ruimte voor de zon. In de avond is het zo goed als droog met meer opklaringen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button