Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Drie vuurwerkslachtoffers behandeld in het Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – Op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Ommelander Ziekenhuis (OZG) in Scheemda zijn in de nieuwjaarsnacht in totaal 3 vuurwerkslachtoffers behandeld, dit zijn er 2 meer ten opzichte van vorig jaar. Toen werd er 1 slachtoffer behandeld. Desondanks bestempelt het ziekenhuis de nacht als redelijk rustig.

- advertentie -

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft daarentegen een drukkere nacht achter de rug. Tussen middernacht en 07.00 uur zijn hier 25 patiënten behandeld, waarvan 11 in verband met alcoholvergiftiging. Dit is opvallend meer dan vorig jaar, toen er 16 patiënten werden behandeld waarvan 2 met alcoholvergiftiging, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is de jaarwisseling relatief rustig verlopen, aldus een woordvoerder. Hier zijn 3 vuurwerkslachtoffers behandeld voor ernstige verwondingen aan het gezicht. Daarnaast zijn er 9 patiënten binnengebracht die overmatig drank en/of drugs hadden gebruikt.

Brandwondencentrum
Het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis heeft eveneens een toename in het aantal patiënten gezien. In totaal zijn hier 14 patiënten behandeld, waarvan 3 moesten worden opgenomen. De overige 11 patiënten konden na poliklinische behandeling weer naar huis.

Carbid
In vergelijking met voorgaande jaren is het aantal slachtoffers door carbid dit jaar sterk afgenomen. Waar er vorig jaar nog meer dan dertien slachtoffers waren, is er dit jaar slechts één slachtoffer gemeld.

Gemengd beeld
Al met al laat de jaarwisseling een gemengd beeld zien qua aantal vuurwerkslachtoffers in de Groningse ziekenhuizen. Het Ommelander Ziekenhuis heeft een redelijk rustige nacht gehad met een verdubbeling van het aantal slachtoffers. Het Martini Ziekenhuis daarentegen heeft een stijging gezien in het aantal patiënten met alcoholvergiftiging en brandwonden. Het UMCG meldt een relatief rustige avond met enkele ernstige vuurwerkletsels en patiënten met overmatig drank- en drugsgebruik.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button