Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Verdwenen waaiboei uit Nieuwe Statenzijl duikt op in Drachten

- advertentie -

Drachten/ Nieuwe Statenzijl – Oudejaarsvereniging ‘Frijsteat De Folgeren’ stunt op de eerste dag van het jaar met een ontvreemde Waaiboei. Dat meldt de nieuwswebsite Waldnet.nl. Het kunstwerk van Martin Borchert staat normaliter bovenop de dijk bij Nieuwe Statenzijl op de grens van Groningen met Duitsland.

- advertentie -

Het kunstwerk werd gemaakt in 1996 en staat los op de dijk, waar het meebeweegt met de wind. Hoe harder het waait hoe mooier hij heen en weer gaat. Onder het mom “Hoe hard het ook waait, hij komt altijd omhoog” wil de ploeg ook wat positiviteit naar Drachten brengen.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

De oudejaarsploeg vraagt aandacht voor de stikstof-perikelen met hun actie. De Waaiboei is 8 meter hoog en weegt 2 ton en werd zo’n drie weken geleden opgehaald. Het duurde een week voordat hij gemist werd in Groningen.

Frijsteat De Folgeren heeft een traditie in het stunten met grote en zware objecten.

Lees ook: Waaiboei bij Nieuwe Statenzijl verdwenen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button