AlgemeenWeerbericht

Code geel: KNMI waarschuwt voor gladheid van zaterdagavond tot zondagochtend

- advertentie -

Oldambt – Door sneeuwval kan het van zaterdagavond tot zondagochtend in de provincie plaatselijk glad zijn. Het KNMI vraagt weggebruikers rekening te houden met gladheid meldt RTV Noord 

- advertentie -

Later zaterdagavond gaat het in het Noorden vriezen en kan het plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten, meldt het weerinstituut. In sommige delen van de provincie valt sneeuw. Soms is er sprake van natte sneeuw, op andere plekken vormt de neergedwarrelde sneeuw een dunne laag op oppervlakken.

In tweede helft van ochtend verdwijnt gladheid
De waarschuwing geldt ook voor Drenthe en Friesland. In de nacht van zaterdag op zondag breiden de vorst en plaatselijke gladheid zich wat verder zuidwaarts uit. Hierdoor kan het ook in Overijssel en het noorden van Flevoland plaatselijk glad worden door bevriezing.

In de tweede helft van de ochtend stijgen de wegdektemperaturen overal weer tot boven nul en verdwijnt de kans op gladheid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button