Economie

Medewerkers van QSIL Winschoten gaan voorlopig niet meer staken

- advertentie -

Winschoten – Medewerkers van QSIL in Winschoten gaan voorlopig niet meer staken. Van dinsdagavond tot donderdagavond legden ze het werk neer, maar het bedrijf wil nu bewijzen dat er geen extra geld betaald kan worden. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

‘De directie heeft aangegeven niet te kunnen en willen voldoen aan de eisen’, legt FNV-bestuurder Janwillem Compaijen uit. ‘Ze hebben op 3 januari gezegd dat we de boeken mogen inzien, de begroting van 2024. Ik heb laten weten dat we dat wel willen doen, maar de inzage moet wel verder gaan dan alleen over 2024. We willen inzage in alle gegevens vanaf 2016.’

Breder perspectief
Compaijen wil de diepte in kunnen gaan, en verwacht goede onderbouwing en een breder perspectief van de directie. Hij wil dat het onderzoek uiterlijk volgende week donderdag afgerond is, en gaat het dan met de leden bespreken. Tot die tijd zijn er geen stakingen.

QSIL gaat in de zomer van dit jaar sluiten, maar voor het zover is eisen de werknemers een goed sociaal plan en een salarisverhoging van vier procent. Bij het bedrijf werken in totaal 122 mensen. Zij produceren hoogwaardig kwarts- en speciaalglas.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button