Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Duitse boeren staken tegen plannen van de Duitse overheid

- advertentie -

Leer (D) – Boeren in Duitsland voeren vanaf maandag actie tegen plannen van de Duitse overheid om belastingvoordelen op diesel en landbouwvoertuigen te schrappen. De regering zwakte de plannen al af. De vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting voor boeren blijft van kracht en de belastingvermindering voor landbouwdiesel wordt niet in één keer maar geleidelijk afgeschaft.

- advertentie -

Toch houdt de Duitse Boerenbond vast aan een actieweek, die vandaag begon. De boeren vrezen dat hun producten te duur worden in vergelijking met landbouwproducten uit andere landen. Transportbedrijven steunen de boeren omdat zij straks ook te maken krijgen met hogere kosten als gevolg de regeringsplannen.

Voor maandag 15 januari staat een nieuwe grote demonstratie in Berlijn op het programma. Boeren uit heel Duitsland hebben aangekondigd om op die dag met hun tractors naar de Duitse hoofdstad te komen om actie te voeren. 

We namen een kijkje in Leer bij EMSpark en bij de Jann-Berghaus-Brücke.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button