Sport

Annelinde Hoving presteert goed tijdens grote springrubrieken op IICH Groningen

- advertentie -

Midwolda – De 26-jarige springamazone Annelinde Hoving uit Midwolda heeft meerdere paarden aan huis staan. Ze is hard op weg om, met hulp van haar vriend Jens Sportel, naast haar baan als verpleegkundige ook in de springsport naam te maken.

- advertentie -

Tijdens IICH Groningen die dit jaar voor het eerst in Martiniplaza werd gehouden, deed Annelinde met twee paarden mee aan dit imposante concours. De merrie Chicona van ’t Ravennest mocht na een 7-jarige carrière als fokmerrie weer mee op concours. Terwijl ze met Annelinde nog maar 3 maanden een combinatie vormt, deed ze dat heel goed. In het 1.10m in zowel het klassiek als progressief wonnen ze de eerste prijs en in de twee fasen werden ze derde.

Tijdens de finale hadden ze een foutje, maar na een fijn parcours ook nog in de CSI* 1.20 als debutant met mooie rondes, is de amazone uiteraard zeer tevreden.

(lees verder onder de foto)

Foto: Mariol Middel (IICH Groningen)

Met de volledig zelf opgeleide en getalenteerde merrie HS Agri’s Coberlina Z startte Annelinde 29 en 30 december in het 1.35 en werden ze eerste en tweede. Ook Cobi mocht internationaal starten in het CSI** waarbij ze vrijdag 5 januari zelfs nog een vijfde plaats behaalden. Bij het starten in de medium tour finale op de slotdag zaterdag 6 januari was het optimaal genieten in zo’n entourage.

“Het was een pittig parcours met onderweg een foutje, maar wat sprong ze nog super. Ontzettend trots op haar,” aldus Annelinde.

- advertentie -
Foto: Mariol Middel (IICH Groningen)

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button