Weerbericht

Grijs weekend met zondag geregeld regen of een bui, zaterdag vaak droog

- advertentie -

Landelijk – Dit weekend verloopt vaak grijs met veel bewolking. Zaterdag is het zo goed als droog, maar zondag komt het geregeld tot regen of buien. Beide weekenddagen is het 4 tot 7 graden bij een overwegend matige westenwind. Zondagavond steekt een noordwestenwind op en neemt de kans op winterse buien toe.

- advertentie -

Het koude en zonnige winterweer hebben we achter ons gelaten. ’s Ochtends is het nevelig en mistig in het oosten en noordoosten. Daar waar niet is gestrooid kan het glad zijn door vocht dat is neergeslagen op de koude weg of stoep. Uiteindelijk stijgt het kwik naar 2 tot 6 graden.

Grijze zaterdag, wel vaak droog
Het wordt een grijze dag met veel wolkenvelden. In de loop van de middag kan in het noorden en westen een beetje lichte regen vallen. Landinwaarts blijft het vaak droog. Het wordt 4 tot 7 graden bij een overwegend matige westenwind. In het noordwestelijk kustgebied kan het soms (vrij) krachtig waaien.

Zaterdagavond trekken enkele lichte buien over. De meeste buien zijn weggelegd voor de kustprovincies. Bij een weinig wind koelt het af naar 2 tot 5 graden.

Zondag geregeld regen of buien
Het is wederom de bewolking die het weekend bepaald. Overwegend droog blijft het dit keer niet, want op meerdere plaatsen valt geregeld regen of een bui. Later in de middag kan in het noorden en noordwesten af en toe de zon doorbreken. De maximumtemperatuur ligt wederom tussen 4 tot 7 graden. De westenwind is matig landinwaarts tot vrij krachtig vlak aan zee.

Zondagavond steekt er een noordwestenwind op en neemt de kans op winterse buien toe. Naast natte sneeuw is kans op hagel en een klap onweer. Dit is een voorbode voor het weer waar we maandag mee te maken krijgen.

- advertentie -

Na het weekend sneeuwbuien
Maandag trekken sneeuwbuien vanaf de Noordzee over het land bij maxima van 3 tot 5 graden. Dinsdag komt de middagtemperatuur met gemiddeld 3 graden wat lager uit en tijdens de nacht kan het weer vriezen. Na dinsdag wordt de verwachting van de temperatuur een stuk onzekerder. Wel lijken de neerslagkansen op woensdag behoorlijk toe te nemen.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button