Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Crisisopvang Winschoten ontruimd na medische klachten bij asielzoekers

- advertentie -

Winschoten – Meerdere asielzoekers die momenteel verblijven in een crisisopvang aan de Garst in Winschoten kregen maandagavond medische klachten, waaronder misselijkheid. Omdat het zekere voor het onzekere werd genomen, werd de brandweer in kennis gesteld en kwamen zij met spoed ter plaatse.

- advertentie -

De 50 asielzoekers die tot 1 maart in deze opvang verblijven werden tijdelijk ondergebracht bij jongerencentrum ’t Spoor. De mensen met medische klachten werden gecontroleerd door het ambulancepersoneel, dat ook ter plaatse kwam.

Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben de brandweerlieden na vele metingen geen afwijkende waarden gemeten. “We hebben apparatuur waarmee onder andere het zuurstofgehalte en koolstofmonoxide gemeten kunnen worden”, zegt hij. “Onze adviseur gevaarlijke stoffen is ook ter plaatse om te kijken wat het probleem zou kunnen zijn. Wat de medische klachten bij de mensen heeft veroorzaakt is bij ons niet bekend.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Gemeente Oldambt

Crisisopvang
De crisisopvang is sinds halverwege december beschikbaar gesteld door de gemeente Oldambt. Tot 1 maart worden er 50 vluchtelingen opgevangen. Dit komt doordat het aanmeldcentrum in Ter Apel overvol is en dit heeft geleid tot schrijnende situaties.

“We hadden liever gezien dat andere gemeenten in Nederland hun verantwoordelijkheid hadden genomen, omdat de provincie Groningen al veel meer dan gemiddeld doet”, aldus een woordvoerder destijds.

Lees meer: Ook Oldambt springt bij; crisisopvang tot 1 maart in Winschoten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button