Weerbericht

KNMI: Kans op gladheid door hagel- en sneeuwbuien

- advertentie -

Landelijk – Tot en met dinsdagochtend veroorzaken sneeuwbuien soms een mooie witte wereld, maar op de wegen levert het ook gladheid en gevaar op. Dinsdagochtend trekken buien over het noorden en midden van het land. In de kustgebieden valt regen en natte sneeuw, landinwaarts valt voornamelijk sneeuw dat deels blijft liggen, dat meldt Weeronline.nl.

- advertentie -

Dinsdagmiddag trekken de sneeuwbuien naar Duitsland weg en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Het wordt 1 graad in Limburg tot 4 graden aan zee, maar de matige tot aan zee soms krachtige wind houdt de gevoelstemperatuur rond -2 graden.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag is het op veel plaatsen droog met opklaringen. In de loop van de nacht is in de noordelijke kustgebieden een sneeuwbui mogelijk. De temperatuur daalt naar 0 graden aan de kust en -2 tot -4 graden landinwaarts. Daar waar sneeuw ligt kan het gemakkelijk matig vriezen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button