Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Meike Veen wint verrassend alle NK junioren afstanden in Heerenveen

- advertentie -

Westerlee – De 19-jarige schaatster Meike Veen reed afgelopen weekend junior kampioenschapsrecords van het Thialf stadion uit de boeken. De tijden van Sanne in ’t Hof en Jutta Leerdam zijn overgenomen door de vriendelijke studente fysiotherapie uit Westerlee.

- advertentie -

“Ik had het totaal niet verwacht,” vertelt Meike bescheiden. “Op de 1000 en 1500 meter presteer ik al langer goed, maar de 500 en 3000 meter waren niet mijn beste afstanden.” Dat Meike het weekend ervoor alvast heeft kunnen wennen tijdens de World Cup wedstrijden in Thialf was fijn. “Ook heb ik nog flinke trainingsblokken gehad die goed hebben uitgepakt. De eerste 100 meter bij de 500 en het starten gaat veel beter en bij de 3000 is mijn techniek verbeterd waardoor ik het beter kan volhouden.” zegt ze.

(lees verder onder de foto)

Foto: Thomas Waanders/ TalentNed

Meike traint al twee jaar in Enschede bij TalentNED. Haar studio fysiotherapie staat daardoor op een lager pitje. “Ik studeer uiteraard wel, maar mijn trainingen gaan nu even voor. En ik had vorig jaar wat pech blessures door het vallen met de fiets, maar dit maakte mij ook mentaal weer sterker.”

Dit is het laatste jaar bij de junioren en Meike hoopt dat er straks een mooie kans komt bij een commerciële ploeg. “Maar daar hou ik me nu nog niet mee bezig, er staan nog wedstrijden voor dit seizoen op de planning, daar ligt mijn focus nu eerst.”

Foto: Thomas Waanders/ TalentNed

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button