Gemeente

Eerste ‘Toekomst voor Oldambt Festival’ een groot succes

- advertentie -

Scheemda – Het Toekomst voor Oldambt Festival was een groot succes. Inwoners van Scheemda en omgeving straalden van enthousiasme terwijl ze genoten van de diverse festiviteiten en activiteiten die werden aangeboden. Het festival vond plaats in één van de voormalige fabriekshallen van De Toekomst in Scheemda, wat zorgde voor een unieke ambiance.

- advertentie -

Het hoofddoel van het festival was om inwoners, betrokken organisaties en raadsleden op een informele manier kennis te laten maken met diverse projecten die verbonden zijn aan het Nationaal Programma Groningen. Dit programma heeft als doel om de regio Groningen sterker en toekomstbestendig te maken.

Tijdens het festival waren er verschillende projecten aanwezig die gesteund worden door het Nationaal Programma Groningen. Zo konden bezoekers meer te weten komen over onder andere Binnenstad Winschoten, Tijd voor Toekomst, De voorleesexpres en het koepelproject Graanrepubliek 2.0. Deze projecten hebben als gemeenschappelijk doel om de regio Oldambt weer nieuw leven in te blazen en te zorgen voor een bloeiende toekomst.

Het festival bood voor ieder wat wils. Van jong tot oud, iedereen kon genieten van diverse activiteiten. Van lekker eten en muziek tot interactieve stands waar bezoekers zelf initiatieven en ideeën konden lanceren. Deze betrokkenheid van de inwoners was een belangrijk aspect van het festival. Door samen te werken aan de toekomst van Oldambt willen zij een positieve bijdrage leveren aan de regio.

Het festival vond ook plaats in het kader van de kabinetsmaatregelen op de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning, ook wel bekend als ‘Nij Begun’. Deze maatregelen zijn erop gericht om de regio Groningen te ondersteunen na de problemen die zijn ontstaan door de aardgaswinning. Het Toekomst voor Oldambt Festival illustreerde dat er volop positieve ontwikkelingen gaande zijn in de regio en dat de toekomst er rooskleurig uitziet.

Al met al was het Toekomst voor Oldambt Festival een geslaagde dag waarin velen hebben kunnen zien welke mooie projecten er gaande zijn in de regio. De betrokkenheid en enthousiasme van zowel de bezoekers als de organisaties waren hartverwarmend. Het festival heeft een positieve bijdrage geleverd aan de toekomst van Oldambt en heeft de inwoners inspiratie gegeven om zelf initiatieven te ontplooien.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button