Cultuur

Museum Slag bij Heiligerlee doet zoektocht naar oorkonde en minatuur

- advertentie -

HeiligerleeVolgens de verhalen is in 1868 in de eerste steen van het monument voor Graaf Adolf in Heiligerlee een loden koker met een oorkonde ingemetseld; een kopie ervan zou aan de gemeente Winschoten zijn gegeven.

- advertentie -

Ook zou een miniatuur van het beeld zijn gemaakt dat in het gemeentehuis van Scheemda zou hebben gestaan. Zou, want van deze objecten is geen spoor terug te vinden! Het museum Slag bij Heiligerlee bereidt een tentoonstelling voor over het monument en het sociaalculturele klimaat in de 19e eeuw waarin men een monument oprichtte voor een 300 jaar eerder gesneuvelde held.

Wie weet meer over deze objecten? Waar zijn ze? Hebben ze wel echt bestaan? In de 19e eeuw had men ook al ‘merchandise’: souvenirs in de vorm van koffie/ theeservies, koektrommels, enz. Heeft u nog afbeeldingen of voorwerpen (souvenirs) van het monument die u aan ons wilt uitlenen?

We horen graag van u op info@museaheiligerlee.nl of 0597 769010.

Foto: ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button