Sport

UPDATE: Voorlopige tussenstand spinning marathon K6 tegen kanker € 3.215,00

- advertentie -

Winschoten – Vandaag is de Spinning Marathon in sportcentrum Ron Haans aan de Sint Vitusholt van start gegaan. Deze wordt georganiseerd door Stichting K6 tegen Kanker. Ditmaal wordt er geld ingezameld voor het project ‘Tovertafel voor de wachtkamer in het Kinderrevalidatiecentrum Beatrixoord’.

- advertentie -

Ruim honderd sporters doen mee aan deze actie, waarvan enkelen zelfs 6 uur gaan fietsen. Maar je kunt zelf kiezen hoe lang je wilt en/of kunt fietsen; velen kiezen voor 3 uur, maar anderen gewoon voor een uur. Ook de sponsoren zijn van groot belang voor dit sportieve evenement, want aan elke fiets is ook een sponsor gekoppeld. Burgemeester Jaap Kuin van gemeente Pekela opende de spinningmarathon via een video boodschap.

In 2013 bij elkaar gekomen
Woordvoerder van de Stichting K6 tegen Kanker is Marieke Kruizinga: “Wij zijn als groep en kort daarna als stichting bij elkaar gekomen in 2013 en dat is gebeurd naar aanleiding van het overlijden van een dierbare. Toen is besloten om een sportieve actie op te zetten voor de afdeling hematologie in het UMCG en het Beatrix Kinderziekenhuis. Deze actie was de beklimming van de Alp d’Huez, waarbij wij ruim 30.000 euro hebben opgehaald. Het plan was om dit als eenmalige actie te doen, maar wij kregen zoveel reacties dat we besloten er een jaarlijks evenement van te maken.”

Goede doelen
“Vervolgens hebben wij ons aangesloten bij ‘Against Cancer’ om gezinnen op vakantie te laten gaan. Verder voor het Ommelander ziekenhuis voor een I-play, het Hospice in Winschoten en onze vorige actie was voor ‘ALS op de Weg’. Dit gebeurde ook weer naar aanleiding van het overlijden van een dierbare aan deze ziekte”, aldus Marieke.

Voor de actie van vandaag heeft de stichting al een groot aantal extra donaties gekregen, waardoor het bedrag dat vanmiddag om 16:00 uur bekend wordt gemaakt alleen maar zal groeien.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button