AlgemeenVideo

De Waaiboei keert triomfantelijk terug naar huis na opgedoken te zijn in Drachten (video)

- advertentie -

Nieuwe Statenzijl – De Waaiboei is teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek in Nieuwe Statenzijl na een verdwijning rondom de kerstperiode. Het markante kunstwerk, dat normaal gesproken de dijk siert, was op 1 januari plotseling opgedoken in de Friese stad Drachten.

- advertentie -

Het bleek echter geen diefstal te zijn, maar een stunt van Oudejaarsvereniging De Frijsteat Folgeren uit Friesland. Op de vraag hoe ze de waaiboei ongezien hebben weggehaald: “De grootste geheimen moet je natuurlijk nooit verklappen”, zegt Henk-Jan Bruinsma namens de enthousiaste groep. Wel zegt hij dat bij het weghalen het zelfde materiaal is gebruikt als bij het terugzetten.

(lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Gelukkig is het bekende kunstwerk van Martin Borchert onbeschadigd en teruggebracht naar zijn originele locatie. Het Waterschap Hunze en Aa’s is verheugd dat de Waaiboei weer op zijn plek staat: “Nieuwe Statenzijl is gewoon niet compleet zonder dit iconische kunstwerk.”

“Hoe hard het ook waait, hij komt altijd omhoog.”
De Waaiboei, dat al sinds 1996 bovenop de dijk staat, beweegt mee met de wind. Hoe harder het waait, des te indrukwekkender zijn heen en weer gaande bewegingen. De ploeg van De Frijsteat Folgeren heeft besloten de stunt uit te voeren onder het motto “Hoe hard het ook waait, hij komt altijd omhoog.” Hiermee willen ze ook positiviteit naar Drachten brengen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Nu de Waaiboei weer terug is in Nieuwe Statenzijl, kunnen bewoners en bezoekers weer genieten van dit bijzondere kunstwerk. De ploeg van De Frijsteat Folgeren kan tevreden terugkijken op hun geslaagde stunt, waarbij ze niet alleen wat opschudding hebben veroorzaakt, maar ook een positieve boodschap hebben overgebracht.

Lees ook:
– Verdwenen waaiboei uit Nieuwe Statenzijl duikt op in Drachten
– Waaiboei bij Nieuwe Statenzijl verdwenen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button