Incidenten

Brandweer bevrijdt ree uit hekwerk langs A7

- advertentie -

Klein Ulsda – Dinsdag aan het begin van de middag heeft de brandweer van Finsterwolde een reddingsactie uitgevoerd. Een ree zat vast in een hekwerk langs de A7 en kon geen kant op. Gelukkig kwam de brandweer snel ter plaatse en slaagde erin het dier te bevrijden.

- advertentie -

Een alerte automobilist zag de benarde situatie van het ree en belde direct de hulpdiensten. Bij aankomst bleek de ree zich vast te hebben gewurmd in het hekwerk en zat het muurvast. Voorzichtig gingen de brandweerlieden te werk om het dier veilig uit zijn benarde positie te bevrijden.

Vervolgens werd het bevrijde dier overgedragen aan een dierenambulance, die direct ter plekke was. Zij brachten de ree naar een nabijgelegen dierenarts, waar het grondig werd onderzocht en behandeld. Gelukkig bleek het dier geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen tijdens het vastzitten in het hekwerk.

In overleg met de dierenarts is besloten om de ree later weer vrij te laten in zijn natuurlijke leefomgeving. Dit zal op een geschikt moment plaatsvinden, zodat de ree rustig kan wennen aan zijn nieuwe omgeving.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button