Algemeen

Egbert Haan benoemd tot erelid bij muziekvereniging Prins Hendrik Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Na 65 jaar muzikant te zijn is Egbert Haan benoemd tot erelid bij Christelijke Muziekvereniging Prins Hendrik Scheemda. Het nieuws werd aangekondigd tijdens de algemene ledenvergadering van de muziekvereniging, waarbij voorzitter Fré Zondag Egbert Haan officieel de titel toekende.

- advertentie -

De benoeming vond plaats in aanwezigheid van het bestuur, de leden en Egbert’s vrouw en twee zoons, die ook actief zijn bij de vereniging.

Egbert Haan begon zijn muzikale carrière op twaalfjarige leeftijd in 1959 bij Christelijke Muziekvereniging (CMV) De Harmonie in Winschoten, waar hij speelde op de bugel. Na twintig jaar besloot hij over te stappen naar CMV Prins Hendrik in Scheemda. Nu, 65 jaar later, is hij nog steeds betrokken bij de vereniging, zij het niet meer op de bugel, maar op een bariton/euphonium. Eenvoudige berekeningen tonen aan dat Egbert al 45 jaar lid is van Prins Hendrik (PH).

Functies
Naast zijn activiteiten als muzikant heeft Egbert ook verschillende functies binnen de vereniging vervuld. In 1987 werd hij voorzitter van PH, een functie die hij vier jaar lang vervulde. Een hoogtepunt in zijn carrière binnen de muziekvereniging was het optreden in de paleistuin van Soestdijk ter gelegenheid van het 50-jarig huwelijksjubileum van prinses Juliana en prins Bernhard.

Dit vond plaats in hetzelfde jaar waarin Prins Hendrik zijn 60-jarig jubileum vierde. Het optreden in de snikhete paleistuin was een onvergetelijke ervaring voor Egbert en voorzitter Fré Zondag, die destijds ook aanwezig was.

Later werd Egbert penningmeester van de vereniging en introduceerde hij een geavanceerdere manier van boekhouding, namelijk het gebruik van een Excel-bestand in plaats van briefjes en bakjes zoals bij zijn voorganger.

- advertentie -

(lees verder onder de foto)

- advertentie - 

Erelid
Tijdens de ledenvergadering van PH sprak voorzitter Fré Zondag zijn waardering uit voor Egbert en bedankte hem namens het bestuur en de leden voor zijn grote betrokkenheid bij de vereniging. Hij noemde het een grote eer om Egbert Haan te mogen benoemen tot erelid van CMV Prins Hendrik.

Egbert’s toewijding en bijdragen aan de muziekvereniging werden zeer gewaardeerd door alle aanwezigen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button