Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Vier De Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Voorlezen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vinden De Nationale Voorleesdagen plaats vanaf woensdag 24 januari 2024. In de Groningse bibliotheken worden er tijdens deze dagen allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun (groot)ouders.

- advertentie -

Door voor te lezen leert een kind een heleboel nieuwe woorden. Daarnaast reizen we in boeken en verhalen naar alle hoeken van de wereld: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken. Maar ook zorgt voorlezen ervoor dat een kind zich gaat herkennen in een personage. Voorlezen verruimt de wereld van een kind.

Activiteiten in de Bibliotheek
Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden in Bibliotheek Winschoten allerlei activiteiten georganiseerd rondom voorlezen en het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing! van Miriam Bos.

Op 31 januari kunnen kinderen in de Bibliotheek muziekinstrumenten maken en een canvas beschilderen. Ook deze activiteiten sluiten aan bij het Prentenboek van het Jaar; in het boek Help! Een verrassing! houdt Suus de Eekhoorn veel van drukke en lawaaierige dingen. August de Vos houdt juist van rustige dingen, zoals schilderen.

Op 3 februari is een workshop Interactief voorlezen door Kasper Peters, voormalig stadsdichter van Groningen. Hoe maak je het voorlezen nog leuker? Hoe kan je je (klein)kinderen ademloos boeien? Ook als je geen (groot)ouder bent, maar wel graag voorleest, mag je meedoen. Voor Kasper is taal het allermooiste speelgoed.

Op 10 februari kunnen kinderen en hun (groot)ouders de muzikale theatervoorstelling van Pie en Raatje bijwonen in Bibliotheek [naam], die aansluit bij het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing! Suus de Eekhoorn heeft een verrassing voor August de Vos. Maar August houdt helemaal niet van verrassingen! Wat zou Suus van plan zijn?

Op 7 februari wordt het Prentenboek van het Jaar Help! Een verrassing! voorgelezen in samenwerking met tolk Nederlandse Gebarentaal Gera Horstede. Zo kan iedereen van het mooie verhaal genieten!

Prentenboek van het Jaar
Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat de Prentenboeken Top 10 centraal, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een grappig, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat. Ontdek het Prentenboek van het Jaar of één van de andere negen getipte boeken in Bibliotheek Winschoten.

Gratis lid van de Bibliotheek
Tot 18 jaar kunnen kinderen gratis lid worden van de Bibliotheek. Kinderen die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden, ontvangen het voorleesknuffeltje cadeau.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button