Sport

Succesvol NK twirl voor twirlsters van Prins Hendrik uit Scheemda

- advertentie -

Scheemda/ Almere – In het weekend van 20 en 21 januari hebben de twirlsters uit Scheemda meerdere titels in de wacht gesleept tijdens het NK twirl in Almere. Met maar liefst 24 optredens was Prins Hendrik Scheemda goed vertegenwoordigd.

- advertentie -

De vereniging is weer een aantal kampioenen rijker en is trots op alle twirlsters die Prins Hendrik hebben vertegenwoordigd op het Nederlands Kampioenschap. Maud Lutjeboer is Nederlands Kampioen op het onderdeel jeugd solo showtwirl. Met haar routine, in het thema vriendschap, wist ze het publiek goed mee te nemen. Voor Maud haar allereerste NK en gelijk een mooie nationale titel.

Mara Boven behaalde in een grote jeugdcategorie een 13e plaats met haar 1-baton routine. Net als Maud was dit ook voor Mara haar eerste NK. Manon Drent wist in een grote categorie junioren de gouden medaille te behalen. Manon is Nederlands Kampioen 1-baton junior. Een knappe prestatie. Jaël Gremmer is op twee onderdelen Nederlands Kampioen geworden. Zowel met haar artistic solo als met haar freestyle routine.

Manon Drent en Jaël Gremmer behaalden als duo showtwirl een zilveren medaille. Nienke Drent en Syrin Gremmer mogen zich Nederlands Kampioen noemen op het onderdeel duet twirling. Het ensemble, Marlou Veld, Lisa Dreves, Maura de Haan en Allinde Molema stonden voor het eerst samen als ensemble op het NK en behaalden een bronzen medaille.

Alle 24 twirlsters van Prins Hendrik hebben kunnen stralen op het NK en hebben mooie resultaten behaald.
Het largeteam van Prins Hendrik, bestaande uit maar liefst 21 twirlsters, wist met hun mooie routine ‘Queen of Hearts’ een zilveren medaille te behalen. Een mooie prestatie van alle twirlsters uit Scheemda.

Tijdens de trainingen zullen alle teams zich gaan voorbereiden op het concert van 25 mei. Tijdens dit concert zal de hele vereniging te zien zijn. Zowel de twirlteams als de percussieband en het orkest zullen een mooie avond verzorgen met prachtige muzieknummers, dans en verrassende acts. Het meiconcert vindt plaats in de Eextahal te Scheemda.

- advertentie -

Trainingen
Nieuwsgierig geworden naar de trainingen van de twirlteams? De jeugdteams (van 4 tot 13 jaar) trainen iedere vrijdag in de Eextahal van 17:30-18:30. De junioren en senioren (vanaf 14 jaar) trainen iedere vrijdag, ook in de Eextahal, van 19:45-20:45. Wees welkom voor een proefles.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button